Внимание! Вижте какви опасности за здравето крие лайката

Лайката е една от най-разпространените билки

Без съмнение лайката е сред билките, които се радват на най-голяма популярност сред българите, защото тя е доказан лек срещу редица здравословни проблеми и неразположения. Билката е основна или допълваща съставна част на редица лекове – отвари, настойки, запарки, които се отличават с мощен противовъзпалителен ефект и спазмолитично действие.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Лайката крие и опасности!

Важно е да се знае обаче, че освен полезна, лайката може да бъде и вредна за здравето. Съставките в нея, когато не са съобразени със здравословното състояние или не са приети в правилното количество, не само че няма да помогнат, но могат и да навредят.

Като един от основните рискове за здравето, които лайката крие, се посочват последиците, които прекаляването с нея крие по отношение на месечния цикъл на жената. Причината за този проблем се крие в обстоятелството, че билката води до отпускане на гладката мускулатура в матката.

Редовната и прекомерна употреба на лайка води и до друг проблем – опасност от развитието на анемия. Причината за това състояние се крие в това, че билката възпрепятства чревната лигавица и не й позволява да всмуква железни йони. По този начин тялото не може да си набави така необходимото му желязо.

Именно поради това трябва да се има предвид, че освен полезни за здравето, билките могат да доведат и до редица здравословни проблеми. В това число и лайката.
бутон за сайт

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *