Вода и билки – мощно лечебно средство

Горещите бани заедно с добавка на отвара от билки, имат огромен лечебен ефект. Предлагаме ви няколко бани, които определено ще ви донесат така търсенето облекчение.

1. Борови иглички – Заедно с цветчетата и шишарките се заливат със студена вода, врят половин час, след което се оставят в покой 12 часа. Баните с такъв екстракт имат удивителни качества — успокояват, укрепват нервите и сърцето, помагат при безсъние, лекуват ревматизъм, спомагат за отслабване. Имат още един съпътстващ ефект. Вдишването на пара от ваната облекчава, а и дори лекува катари на горните дихателни пътища, астма, белодробни заболявания.

“Фигурин

Тези бани са полезни и за оздравяващите след тежка болест. Те бързо възстановяват силите на отслабналия организъм.

2. Валериана – Отварата от валериана ще успокои всички, които се чувстват напрегнати, нервни от всичко и с разклатени нерви. Регулира и сърдечния ритъм след нервен стрес и вълнение, понижава кръвното налягане.

3. Друга ценна вана е тази с морска сол. За целта ви трябват два килограма сол, която се изсипва в пълна вана с топла вода. Разтворът помага за отделянето на ненужните вещества през кожата, подобрява достъпа на кръвта в кожата. Въздейства на обмяната на веществата, подмладяла кожата, придава чувство на бодрост и свежест.

4. Когато сте отпаднали и изстинали, имате ревматични болки в ръцете и краката, ви препоръчваме бани на ръцете и краката с добавка на синап. 5–8 лъжици, синап се сипват в много гореща вода. Тази баня не бива да трае повече от 5–10 минути. После крайниците трябва да се изплакнат с чиста вода, да се разтъркат добре със суха груба кърпа, след което лягате в затоплено легло, обувате вълнени чорапи, пиете горещ чай или отвара от билки с мед. Простудата ще мине веднага, ще изчезнат болките в ставите, ще спите дълбоко и спокойно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *