Все повече хора се доверяват на Интернет за своите болести

Анкета показва, че все повече хора започват да използват Интернет, за да намерят информация под някаква форма за свое или това на близки хора, заболяване.

И изобщо за своето здраве, профилактика и др. 92% казват, че последния път, когато са търсили информация за здравето си онлайн, тя им е била полезна. Това показва изследването Media Scope Europe 2012, което беше представено миналата седмица по време на форума My Success in Pharmacy.

Близо 75% от лекарите в САЩ и над 50% от европейските им колеги споделят, че пациентите им носят разпечатки от интернет при посещенията си при тях. Според Жанет Найденова – председател на IAB България, подобна е картината и в нашата страна.

Все повече българи търсят информация за болестите си онлайн. Експертът обясни, че трендът ще се запази и занапред. Сайтовете на фармацевтичните компании и здравните заведения стават все по-интересни и полезни за потребителите, за да могат да поддържат връзка с пациентите.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

От друга страна глобалната мрежа се превръща от рекламна медиа в средство за постоянно обучение на пациентите.

Не само пациентите обаче са се насочили към интернет като към глобална информационна агенция. Лекарите също търсят все повече информация за нови лекарства и методики на лечение в Мрежата. Като добър пример в тази насока беше посочен британският сайт Flusurvey, посредством който хората могат да разберат къде и с какъв интензитет прониква грипът.

0,2% от всички обеми от интернет реклама в началото на 2012 г. са отишли за промишлени стоки, включително лекарствени продукти. Според Николова този процент трябва да се увеличи бързо.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Все повече хора се доверяват на Интернет за своите болести

  1. да наистина че е така отидеш ли на лекар вземе че ти изпиши куп лекарства които непомагат затова се използва нета трябва ти нещо и го намериш

    • Абсолютно сте права, Лазаринка! Интернет е добър коректив, а като справочник за билките е направо незаменим!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *