Възпалението на венците се повлиява от билки!

Вижте как може да си помогнете при кървящи венци

Ако ви кървят венците или са ви зачервени и подути, то при всички случаи те са възпалени. При този случай е добре да се обърнете към вашия зъболекар, за да установите причината за това. Много често проблемите идват не от честота на миене на зъбите, а по-скоро от неговото качество. Правилната техника на почистване на зъбите е комплекс, който включва 3 неща – почистване на междузъбните пространства с конец за зъби, почистване с четка и паста за зъби и използването на вода за уста, ако ви е препоръчана от вашия стоматолог.

Вижте как може да си помогнете при кървящи венци

Сред уязвимите групи са бременните. При тях явлението е в резултат на хормоналните промени и затова бъдещите майки задължително трябва да посещават дентален лекар. Независимо дали имат оплаквания, или не. Рискова група са и хората, употребяващи определени медикаменти (например за общи заболявания) и които не посещават редовно зъболекаря си за професионално почистване.

Билкова рецепта при възпаление на венците и устната кухина (когато венците са се подули или кървят):

Начин на приготвяне – вземат се равно количество кори от дюля, дрян и дъб (трябва да се вземат от млади клонки). Сваряват се във вино или оцет. Когато отварата кипне, се добавят и 2 – 3 листа стипца и на върха на ножа лимонтозу. Прецежда се и след като изстине, се прави гаргара всяка сутрин до заздравяване на венците.

 

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *