„Вълшебни“ рецепти за лечение на ревматизъм

За облекчаване на болките и лечение на ревматизъм можете да използвате чудодейни домашни рецепти, които наистина помагат.

Описание на заболяването ревматизъм

Ревматизмът е болест, която се характеризира с инфекциозно-алергично възпаление на съединителната тъкан. В повечето случаи засяга сърцето, централната нервна система или ставите. Може да протече под остра или хронична форма. Заболяването е причинено най-вече от стрепкоковите бактерии. Те се развиват главно в носоглътката и заболелият развива скарлатина, ангина или синузит. Цели 3%, които са били засегнати от бактериите, след това страдат от ревматизъм. Имунитета играе важна роля, когато той е свръхчувствителен към бактериите заболяването се отключва.

“Демир
Народни илачи за лечение на ревматизъм

Народни илачи за лечение на ревматизъм

Кой най-често страда от ревматизъм

Заболяването покосява най-вече децата и младите хора, като пола е без значение. Все пак изследванията сочат, че младите жени страдат 3 пъти повече от мъжете. В повечето случаи ревматизма се развива при недоизлекувани вирусни инфекции.

Фактори, осигуряващи благоприятна среда за развитието на ревматизъм

Ревматъзмът може да бъде причинен от вирусни инфекции, така че като отключващи фактори се разглеждат и

1. Простуда

2. Настинка

3. Студ

4. Недохранване

5. Влага

Болестни форми на ревматизма според неговата локализация

1. Мозъчна – тя се характеризира със засягането на централната нервна система

2. Сърдечна – засяга сърцето

3. Ставна

4. Кожна

5. Смесена

Ревматичен пристъп

Стрептококите предизвикват възпаление и след около 15-20 дена се наблюдава първия ревматичен пристъп. Той се характеризира с покачването на телесната температура, изразен кожен ревматизъм, кардит, полиартрит и индоксикация на организма. За температурата е характерно, че се нормализира най-много до месец. Полиартрита предизвиква увреждане на ставите, като се усеща силна болка при движение, а дори и при покой на тялото. Кожата около болезнените стави се зачервява. Пристъпа отшумява за около седмица или най-много две. Сърцето е засегнато при повече от поливаната прекарали първи ревматичен пристъп. Възстановяването е по трудно и изисква повече време. Когато то е засегнато се изразяват симптоми на сърцебиене, бърза умора, стягане в сърдечната област, отпадналост и други. Ревматичното възпаление на централната нервна система се среща рядко. Най-податливи и често засегнати от него са младите момичета. Характеризира се с неконтролируемо движение на ръцете, главата или краката. Продължителността му е от 9 до 15 седмици. В някои от случаите обаче протича до 2 години.

Домашни рецепти за лечение на ревматизъм

1. Адамов корен за лечение на ревматизъм – 100 грама от лечебният корен се наситняват и се залива с 500 милилитра водка. Добавете и 50 грама олио. Приберете настойката за 3 дена. След изваждането и я прецедете и я съхранявайте в стъклен съд, който се затваря плътно. Използвайте за намазване на болезнените стави.

Лечение на ревматизъм

Лечение на ревматизъм

2. Репички за лечение на ревматизъм – изцеждате 1/2 чаена чаша сок от тях, който смесвате с чаена чаша домашен пчелен мед, 1/2 чаена чаша водка и супена лъжица готварска сол. Разбърквате много хубаво. Сместа се използва за намазване на болезнените места. Втрива се с масажиращи движения и след около 30 минутки се измиват третираните зони.

3. Чесън за лечение на ревматизъм – обелвате скилидки чесън. За направата на рецептата ще ви трябват 40 грама почистен чесън. Счуквате ги и ги заливате с 100 милилитра водка. Прибирате за 10 дена при стайна температура, но на тъмно. През периода на престой е добре е да разклащате всеки ден илача. Преди да започнете с неговата употреба трябва да го прецедите. Приемате от чесновата настойка 2 пъти на ден по 10 капки. Осъществявайте приема преди да се нахраните.

4. Бобени шушулки за лечение на ревматизъм – от тях се приготвя отвара. Използват се 20 грама счукани бобови шушулки, които се заливат с 1 литър питейна вода. Варите на много слаб огън в продължение на 3 часа. Прецеждате и пиете само по 1/2 чаена чаша на ден. Приема не се извършва не веднъж, а на малки глътки през целия ден. Добре е да пиете преди да сте консумирали храна.

5. Билкова смес за лечение на ревматизъм – омесват се по 30 грама от билките полски хвощ, мечо грозде, пача трева, листа на коприва, иглика, корени от гръмотрън, бял равнец и камшик. Със 600 милилитра вряща вода се заливат 3 супени лъжици от лековитата билкова смес. Продължителността на варене е само 10 минутки. Сваля се от котлона и се изчаква да изстине, чак тогава се цеди. Взима се преди консумирането на храна, 3 пъти на ден по 100 милилитра.

6. Мед, жълтък и морска сол за лечение на ревматизъм – счуквате на прах 2 супени лъжици морска сол. Омесвате с 2 две супени лъжици домашен пчелен мед. В друг съд разбивате 2 жълтъка от пресни яйца, по възможност домашни. Към тях добавяте и меда и солта и отново обърквате. Измивате краката си, подсушавате ги добре с кърпа и ги намазвате с домашния илач. Обувате памучни чорапи и отгоре овивате с найлон. Преспивате така, на сутринта сваляте компреса и измивате краката. За да бъде успешно лечението трябва да се приложи 7 поредни вечери. Почивате 30 дена и при нужда може да повторите.

7. Вана с трина за лечение на ревматизъм – в 2 литра вода сварявате за 30 минутки 1 килограм трина, която предварително сте поставили в платнена торбичка. Напълнете ваната с гореща вода и излейте отварата. Постепенно болният ляга във ваната, като водата трябва да е колкото може по-топла (колкото може да издържи човек). Ваната се покрива с брезент, като предварително се оформя дупка за главата. Брезента се слага, защото трината съдържа лечебно масло, което ще се изпари, ако не се покриете, а точно то се грижи за оздравяването. Когато водата започне да изстива спокойно можете да долеете с гореща. Продължителността на лечебната вана е около час. Добре е да направите около 40 такива вани, за да се възползвате максимално от лечебната им сила.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *