Вътрешно лечение на чупливи нокти и косопад

Повечето от нас прилагат външно лечение на чупливи нокти и косопад, но е добре да се прилага и вътрешно, за да може организма да се справи с проблема

Различни заболявания могат да предизвикат косопад, лесно чупливи нокти или проблеми със съня. В повечето случаи при първите два проблема използваме различни външни мазила, маски, шампоани, кремове и други за справяне с проблема. Няма спор, че те помагат, но ако искаме да изкореним „бедата” е добре да прилагаме и вътрешно лечение. То ще помогне на организма да наистина да „изкорени” проблема.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Илач за вътрешен прием при чупливи нокти, безсъние или косопад

Причини за лесно чупливи нокти

Трябва да се започне от там, че причината за лесно чупливите нокти идва най-вече от друго зараждащо се в организма заболяване, което задължително трябва да се открие. За възникването на този проблем в повечето случаи е хормоналния дисбаланс, липса на нутриени, проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците. Не бива да забравяме и, че трябва да поддържаме добра хигиена на ноктите и ръцете, защото мръсотията може също да доведе до лесно чупене на ноктите и или още по-зле, до гъбична инфекция.

Косопад

Причините за косопада също са много. Той може да се дължи на заболяване, стрес, напрежение, заседнал начин на живот, прием на лекарства, наследственост, хормонален дисбаланс, ежедневно третиране на косата (къдрене, боядисване, изправяне) и други. Отново казваме, че преди да започнете каквото и да е било лечение на косопада е редно да потърсите мнението на специалист, от какво точно е предизвикан той.

Проблеми със съня

Влияние върху качество на съня могат да окажат напитките, които съдържат кофеин. Стреса, напрежението, тежката физическа работа, преумората също фактори, които оказват влияние за лошия сън. За да го подобрите е добре да намалите до минимум всички зловредни фактори и да си почивате колкото може повече. Също така е добре да подсилите имунитета си, з ада се предпазите от болести, защото той ще е доста изтощен от липсата на сън.

Илач за вътрешно лечение на чупливи нокти, лош сън и косопад

Взимате един компотен буркан, измивате го и го подсушавате добре. В блендер смесвате листа на сушен и пресен магданоз, бразилските и обикновените орехи. Сипвате ги в буркана. После към сместа слагате и малко джинджифил, стафиди и домашен пчелен мед. Разбърквате добре и прибирате „лекарството” на хладно. Консумирате от него всяка сутрин поне 20 минутки преди да закусите.

Може би ви е направило впечатление, че няма точни дози от смесените продукти. Направете илача по ваш вкус.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *