Гастритът бяга от червения кантарион

Гастритът представлява заболяване на стомашната лигавицата, силно нейно възпаление. Ако се окажете с гастрит в даден период от живота си, това абсолютно не означава, че ще развиете по-късно язва или рак на стомаха. Гастритът е възпалителна реакция на стомаха, най-често предизвикана от инфекции, причинени от бактерии.

“Фигурин

Най-често това страдание се развива на нервна почва. Когато сте подложени на стрес или ежедневно напрежение. Що се отнася до чисто физическите причинители, това може да са преди всичко алкохолът или пикантните храни. Приемът на някои лекарства като аспирин например също дразни стомашната лигавица и може да предизвика гастрит.

Има много лекарства в аптечната мрежа, подходящи за това заболяваня, но преди да посегнете за някое, изписано ви от гастроентеролог, ви предлагаме да се обърнете към народната медицина. Много хора са излекували редица заболявания именно с нея. Доверете се на няколко билкови рецепти на основата на червения кантарион, благодарение, на които няма да ви мъчат чести болки в стомаха, а ще може да спите спокойно.

Ето и рецептите:

1. Нарежете на ситно червен кантарион, посипете го с един литър зехтин и го оставете да престои така 20 дни на слънце. Периодично разклащайте сместа, а след това я прецедете и консумирайте по 1 с. л. обед и вечер преди ядене и така в продължение на 15 дни. Желателно е да се съхранява в тъмно шише на хладно.

2. Друга ефикасна рецепта при гастрит включва няколко вида билки: 250 г корени смрадлика, 150 г плод черна шипка, 70 г корени черен трън и 40 г корени синя ружа. Всичко ври в три литра вода, докато остане наполовина. Прецежда се, добавят се десет бонбона лукчета и се налива в тъмно шише. Пие се три пъти по 1 с. л. един час преди храна. Съхранява се на тъмно и хладно

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *