Ефикасна билкова рецепта гони глисти при децата!

Тази билкова рецепта помага при ентеробиозата

В детската възраст глистите, остриците и различните тении се срещат по-често във връзка с все още недостатъчно добре изградените хигиенни навици, както и тесният контакт между децата в детски заведения. Една от най-честите паразитози в тази възраст е ентеробиозата. Заразяването с острица става чрез замърсени предмети и ръце, чрез битов прах.

“Демир

Тази билкова рецепта помага при ентеробиозата

Най-често заболяването се доказва чрез микроскопско откриване на яйца в материал от перианалните гънки, който се взема сутрин преди изхождане и тоалет.

Предлагаме ви две билкови рецепти при глисти:

Начин на приготвяне – 20г билка вратига се заливат с 300 мл гореща вода. Оставя се да ври 5 минути. Прецежда се и отварата се изпива вечер като чай.

Начин на приготвяне – 1 глава кромид лук се залива с 60 мл хладка вода и се оставя да престой една нощ. На сутинта настойката се прецежда, след като лукът е добре изстискан, и се изпива наведнъж на гладен стомах. Лечението продължава 3-4 дни.

За да бъде успешно лечението на ентеробиозата трябва да се вземат мерки, с които да не се допуска самозаразяване или заразяване от друг член на семейството, детския колектив или приятелски кръг на детето – поддържане на изрядна лична и битова хигиена, изследване на всички, с които е общувало детето и лечение на опаризитените.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *