Невероятно! Виж коя билка бори хипертонията!

Болестта играе важна роля при повечето от сърдечните атаки и мозъчни удари

Високото кръвно налягане сериозно увеличава риска от редица болести  като сърдечна недостатъчност, коронарна недостатъчност, ангина пекторис, мозъчен удар, бъбречна недостатъчност.

“Демир

Хипертонията се повлиява от глог

При почти 90% от случаите, хипертонията се развива постепенно през годините и няма конкретна причина, но има някои рискови фактори, свързани с това заболяване. Рисковите фактори включват възраст, фамилна анамнеза, затлъстяване, бременност, стрес, високи нива на натрий в организма, употребата на тютюн, липсата на физическа активност, недостиг на витамин D и други.

Билкотерапията е най-древната форма на лечение, позната от човечеството, и е използвана през вековете от различни народи и култури. Тя контролира кръвното налягане, защото повечето от билките действат като диуретици (стимулират отделянето на урината).

Една от най-известните билки в борбата с хипертонията е глогът. Растението е известно с това, че подобрява кръвооросяването, разширявайки коронарните артерии. Запазва еластичността на стените на артериите и ги предпазва от втвърдяване, което е от голямо значение за приспособимостта на организма към различни нужди. Артериите трябва да са еластични, за да се разтварят при силен физически труд и да се свиват при почивка.

Начин на приготвяне – 20-тина изсушени плодове  се заливат  с  500 мл вряща вода. След 15 минути течността се прецежда и е готова за консумация. Може и подсладена с мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *