Невероятно! Виж коя билка бори хипертонията!

Болестта играе важна роля при повечето от сърдечните атаки и мозъчни удари

Високото кръвно налягане сериозно увеличава риска от редица болести  като сърдечна недостатъчност, коронарна недостатъчност, ангина пекторис, мозъчен удар, бъбречна недостатъчност.

Хипертонията се повлиява от глог

При почти 90% от случаите, хипертонията се развива постепенно през годините и няма конкретна причина, но има някои рискови фактори, свързани с това заболяване. Рисковите фактори включват възраст, фамилна анамнеза, затлъстяване, бременност, стрес, високи нива на натрий в организма, употребата на тютюн, липсата на физическа активност, недостиг на витамин D и други.

Билкотерапията е най-древната форма на лечение, позната от човечеството, и е използвана през вековете от различни народи и култури. Тя контролира кръвното налягане, защото повечето от билките действат като диуретици (стимулират отделянето на урината).

“Фигурин

Една от най-известните билки в борбата с хипертонията е глогът. Растението е известно с това, че подобрява кръвооросяването, разширявайки коронарните артерии. Запазва еластичността на стените на артериите и ги предпазва от втвърдяване, което е от голямо значение за приспособимостта на организма към различни нужди. Артериите трябва да са еластични, за да се разтварят при силен физически труд и да се свиват при почивка.

Начин на приготвяне – 20-тина изсушени плодове  се заливат  с  500 мл вряща вода. След 15 минути течността се прецежда и е готова за консумация. Може и подсладена с мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *