Гнойни рани и тяхното прочистване със силата на природата

Предлагаме ви няколко билкови рецепти, които ще ви помогнат при отворени рани, забрали и гноясали. Когато медицината не помага, тогава билкарството е наред.

1. Лист от подбел се поставя 2 пъти на ден върху раната, която предварително се измива с вода.

2. Марличка, по-голяма от раната, се потапя в разтопен чист пчелен восък и още топла се слага върху раната да залепне. Прави се сутрин и вечер.

“Фигурин

3. 1 белтък от яйце, 1 супена лъжица зехтин или олио, 1 лъжица мед се, разбъркват и смесват с брашно като тесто. Налага се върху болното място и се превързва.

4. Прави се питка от жълтък, мед, чисто масло, бяло брашно и се налага набралото място.

5. Много лесно се изчиства гнойта, като се наложи с парченце обикновен локум. Важи и за цирей.

6. Набрало място се налага с твърдо тесто, за месено с брашно, пудра захар и ракия. Превързва се.

7. Забрал пръст минава лесно, ако се изпълни следното, в топла вода, колкото може да трае ръката, с четка за бръснене се разтваря много сапун и се кисне болното място (на крака или ръката). След като изстине, пръстът се увива с бинт за 10-15 минути и пак се кисне. Повтаря се 2-3 пъти.

8. Вечер болното място се налага с листо на широколистен живовляк, добре измит, покрива се с найлон и престоява през нощта. Сутринта се промива с кислородна вода и се прави превръзка с ихтиол за през деня. Така се редува 2-3 дни.

9. Пресни листа от живовляк се измиват! леко се смачкват и се налагат върху раната. Превързва се. Листата се сменят сутрин и вечер. За около 5 дни гнойта се изчиства и раната започва да заздравява

10. 1 кг корени от дрян се варят в 2 л вода докато остане наполовина. Прецежда се и се пие по 1 супена лъжица сутрин на гладно. Съхранява се в хладилник.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Гнойни рани и тяхното прочистване със силата на природата

  1. наложеното пък с бабина душица или т.нар. дебела мара минава за няколко часа…

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *