Гнойно възпаление на венците? Спрете го с тази билкова рецепта!

Изпитани билкови рецепти в помощ с борбата с абцеса

Абсцесът е гнойно натрупване в дадена част на тялото, без значение вътрешна или външна. Най-често се появява във венците на зъбите. Най-честата причина е инфекция, предизвикана от бактерии, вируси и гъби, които проникват в тялото през рани или при директен контакт със заразата.

Изпитани билкови рецепти в помощ с борбата с абцеса

За лечението му се използват запарки и отвари от различни лечебни растения, които упражняват предимно противовъзпалително действие, а някои действат бактериостатично или променят алергичната настройка и реактивността на местните тъкани.

Предлагаме ви тези изпитани билкови рецепти в помощ с борбата с абцеса.

Начин на приготвяне – смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г стръкове от червено подъбиче, кори от нар, листа от живовлек и цвят от лайка. 1 супена лъжица от сместа се залива с 400 г вряща вода. Ври 5 минути на тих огън, оставя се да кисне 2 часа и се прецежда. През 2 часа се правят жабурения. Лечението се провежда 10 – 12 дни след оздравяването на венците.

Начин на приготвяне – смесват се и се разбъркват внимателно 40 г листа от люляк, 50 г цвят от метличина и 60 г корени от коприва. Две супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Варят се десет минути и след изстиване отварата се прецежда. Използва се за жабурене през два часа.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *