Гнойно възпаление на венците? Спрете го с тази билкова рецепта!

Изпитани билкови рецепти в помощ с борбата с абцеса

Абсцесът е гнойно натрупване в дадена част на тялото, без значение вътрешна или външна. Най-често се появява във венците на зъбите. Най-честата причина е инфекция, предизвикана от бактерии, вируси и гъби, които проникват в тялото през рани или при директен контакт със заразата.

Изпитани билкови рецепти в помощ с борбата с абцеса

За лечението му се използват запарки и отвари от различни лечебни растения, които упражняват предимно противовъзпалително действие, а някои действат бактериостатично или променят алергичната настройка и реактивността на местните тъкани.

Предлагаме ви тези изпитани билкови рецепти в помощ с борбата с абцеса.

Начин на приготвяне – смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г стръкове от червено подъбиче, кори от нар, листа от живовлек и цвят от лайка. 1 супена лъжица от сместа се залива с 400 г вряща вода. Ври 5 минути на тих огън, оставя се да кисне 2 часа и се прецежда. През 2 часа се правят жабурения. Лечението се провежда 10 – 12 дни след оздравяването на венците.

Начин на приготвяне – смесват се и се разбъркват внимателно 40 г листа от люляк, 50 г цвят от метличина и 60 г корени от коприва. Две супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Варят се десет минути и след изстиване отварата се прецежда. Използва се за жабурене през два часа.

Гнойно възпаление на венците? Спрете го с тази билкова рецепта!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *