Това е билката, лекуваща бяло течение

Градско омайниче е малко позната билка, която обаче е незаменима при лечението на бяло течение

Градско омайниче е една от билките, които най-често се препоръчват за лечението на бяло течение.

Растението се отличава най-вече със затягащ ефект, но има и нервоуспокояващо действие. В същото време, свива кръвоносните съдове.

Бяло течение се лекува с градско омайниче!

Най-често в българската народна медицина градското омайниче се използва за промивки при бяло течение. Освен че се отличава с доказани ползи за здравето на жената в интимен план, то има и приятна миризма, което го превръща в предпочитан лек при подобни специфични проблеми.

Освен при гинекологични проблеми при жената, билката градско омайниче се препоръчва и вътрешно при проблемно храносмилане, при наличието на болки в стомаха и червата, както и образуването и задържането на газове.

При дезинтерия, при диария и хемороиди също се приготвя лек от градско омайниче.

С лечебна цел се използват както коренището, така и надземната част на растението, като от тях се приготвя или отвара, или промивка.

Отварата от градско омайниче за вътрешно приложение се приготвя като 1 с.л. билка се залее с 400 милилитра вряла вода. От нея се пие по 3 пъти на ден преди хранене.

Промивката от градско омайниче срещу бяло течение се приготвя от 5 с.л., които се заливат с 2 литра вряла вода и се оставят да изкиснат. При необходимост промивката се разрежда.

бутон за споделяне

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *