Това е билката, лекуваща бяло течение

Градско омайниче е малко позната билка, която обаче е незаменима при лечението на бяло течение

Градско омайниче е една от билките, които най-често се препоръчват за лечението на бяло течение.

Растението се отличава най-вече със затягащ ефект, но има и нервоуспокояващо действие. В същото време, свива кръвоносните съдове.

Бяло течение се лекува с градско омайниче!

Най-често в българската народна медицина градското омайниче се използва за промивки при бяло течение. Освен че се отличава с доказани ползи за здравето на жената в интимен план, то има и приятна миризма, което го превръща в предпочитан лек при подобни специфични проблеми.

Освен при гинекологични проблеми при жената, билката градско омайниче се препоръчва и вътрешно при проблемно храносмилане, при наличието на болки в стомаха и червата, както и образуването и задържането на газове.

При дезинтерия, при диария и хемороиди също се приготвя лек от градско омайниче.

С лечебна цел се използват както коренището, така и надземната част на растението, като от тях се приготвя или отвара, или промивка.

Отварата от градско омайниче за вътрешно приложение се приготвя като 1 с.л. билка се залее с 400 милилитра вряла вода. От нея се пие по 3 пъти на ден преди хранене.

Промивката от градско омайниче срещу бяло течение се приготвя от 5 с.л., които се заливат с 2 литра вряла вода и се оставят да изкиснат. При необходимост промивката се разрежда.

бутон за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *