Грейпфрутът – убиец на мазнините и още нещо!

Сокът модифицира чернодробни ензими

Грейпфрутът е един от най-често спряганите плодове за и по време на диети и за витаминизиране на организма. Но наясно ли сте, че освен с много му положителни качества, той си има и тъмен брат близнак!

Сокът модифицира чернодробни ензими!

Освен че има много малко захари и нисък гликемичен индекс, грейпфрутът като цяло понижава нивата на инсулина, с което улеснява и горенето на мазнините. А това, заедно с високото му съдържание на фибри, когато се яде целия плод – подтиска апетита.

Също така грейпфрутът съдържа големи количества калии и калций, а червените и розовите сортове са богати на бета-каротин и ликопен. Наред с това полза от неговия прием са и леките противовъзпалителни, тонизиращи и диуретични свойства, а и подобрява и хранoсмилането.

“Фигурин

Дотук всичко казано е перфектно за тези, които искат да смъкнат някое и друго килце.

Но сокът, екстрактът от голямо количество плодове, модифицира чернодробни ензими и подтиска дейността им. А тези ензими имат способността да разграждат веществата и лекарствата, приемани от оргнизма ни. И когато подтиснем тяхната активност, ние подтискаме разграждането на веществата, включително и на лекарствата.

Ето за това ние от Билка.инфо ви препоръчваме, когато прилагате каквито и да било плодови диети, ограничавайте приема на грейпфрут /както плод, така и сок/ до максимум един на ден.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *