Кои билки ще ви помогнат да се отървете от гъбичките?!

Неприятният проблем може да бъде отстранен

Гъбички!!! Това е един изключително неприятен проблем – както здравословен, така и естетически. Ето какво трябва да знаеш, за да се предпазиш от него или, ако вече го имаш, да го разкараш възможно най-бързо и ефикасно. Това са микроорганизми, които се намират навсякъде около нас. Много често те попадат в човешкото тяло и причиняват различни гадости, известни под общото име микоза. Едно от най-често срещаните такива заболявания са гъбичките по краката и най-вече по ноктите на краката. Заразяването става при непосредствен контакт с болен човек или негова вещ. Има фактори, които спомагат за инфектирането – малки ранички, изпотяване, суха кожа. Причина за гъбично заболяване може да бъде и слаба имунна система или продължително лечение с антибиотици.

Неприятният проблем може да бъде отстранен

За щастие съществуват много билки в природата, които лекуват гъбични инфекции, ето и най-добрите от тях:

Невен – невенът е противогъбична билка, за което се смята, че има лечебни свойства срещу гъбички и често се използва за лечението им под формата на чай.

“Фигурин

Чаено дърво – маслото от чаено дърво е мощен антисептик, който е много полезен срещу гъбични инфекции на кожата, както и срещу вагинални инфекции. И понеже маслото от чаено дърво е много силно, използването му във вагиналната област трябва да става само в краен случай. Маслото от чаено дърво се използва само като средство за мазане. Не се пие!!!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *