Гъста коса с кафе и жълтък

Искате ли гъста коса?! Не е нужно да си купувате скъпи шампоани или други козметични продукти, защото кафето и жълтъка ще ви помогнат да постигнете целта си

Гъстата и подхранена коса вече не е цел само на жените, но и на мъжете. Всеки иска да има прекрасна коса и често се дават „безбожни” пари за шампоани и козметика. Е вече можете да „загърбите” скъпите маски за коса, които не са и много ефективни, защото на помощ идва кафето и жълтъка на кокошито яйце.

Демир бозан билки за бъбреци
Жълтък и кафе за гъста коса

Жълтък и кафе за гъста коса

Както сами виждате съставките за подхранващата маска за коса, която заздравява косъма, стимулира растежа и подсилва здравината и са лесно достъпни и никак не са скъпи. Самата направа на маската също е толкова лесна, така че трябва да опитате и сами да се убедите в добрите резултати, които ще бъдат на лице не след дълго.

Рецепта за домашна маска за коса от кафе и жълтък

Сипете смляно кафе в чаена чаша, като я напълвате до ¼. После към него добавяте и добре разбития жълтък на прясно, по възможност домашно кокоши яйце. Смесете двете съставки и разбъркайте много добре. Нанасянето на домашно направената маска започва от корените на косата. Там намазвате най-обилно, като леко масажирате скалпа си. Постепенно слизате на долу по дължината, като продължавате да нанасяте от маската от кафе и жълтък. Когато цялата коса е намазана си сложете шапка за душ. Ако нямате можете да използвате найлонова торбичка. Оставете я да действа най-малко 30 минути, но не повече от 40 минутки. Свалете шапката и измийте старателно косата си с вид мек шампоан. Не мийте косата с гореща вода, а с хладка. Да се използва най-много 2 пъти в седмицата.

Домашната маска за гъста коса се препоръчва за ползване и при косопад. Дава добри резултати и е безвредна и щадяща скалпа, така че няма да загубите абсолютно нищо, ако опитате.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Гъста коса с кафе и жълтък

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *