Да заздравим венците с билки

Кървящите венци и слабите зъби са проклятие за съвременния човек, който си има всичко, но здравето полека се изпарява. И затова много хора започват отново да се обръщат към природата. Където всъщност е и нашето спасение. Ако когато си миете зъбите неиминуемо имате кръвотечение, това може да е сигнал за слаби венци, което пък води до парадонтоза. А отттам оголването на зъба и неговото падане, са само въпрос на време. Ето няколко билкови рецепти, които ще ви помогнат да превъзмогнете първоначалната появя на кървящи венци и слаби зъби:
1. Вземат се листа от тиква и се варят в силен оцет, прецежда се и с отварата се жабуря

“Фигурин
т устата 3-4 пъти дневно.

2. За укрепване на венците и разклатените зъби се използва билката Златна пръчка. Вари се чаена лъжичка от нея във 400 мл вода, след което като изстине и се прецеди, устата се жабури по три-четири пъти на ден.

3. За избелване на зъбите се търкат с кора от лимон и малко сол или с зелената кора от плод на орех.

4 Смрадликата също влияе добре на слабите венци. Прави се отвара от лъжица билка и 200 грама вода, която се вари се 15-20 минути. Постига се дезинфекция и подобряване кръвоснабдяването на венците. Жабури се няколко пъти на ден.

5. Много полезно е и жабуренето с пресен студено пресован зехтин или шарлан. Докато зехтина стане на пяна. След което се плюе.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *