Да облекчим зъбобола, докато посетим стоматолога

Една от най-ужасните болки, която може да накара човек да прекара цели нощи буден, е зъбоболът. Болните зъби може да болят по ужасен начин и единствено силно лекарство или успокоително могат да помогнат. Ако обаче не разполагате с такова, а в момента е два през нощта, може да опитате някоя от следните хитрости с природни средства. И определено утре да посетите зъболекаря си, ако не искате ужасната нощ да се повтори.

“Демир

1. Върху болния зъб поставете парченце камфор, прикрепено с дъвка.

2. Смесват се равни части чесън, кромид лук и сол. Разбъркват се добре. Върху добре прочистената дупка /ако се касае за кариес/ се поставя от кашицата и се затиска с памучно тампонче.

3. Ако болката идва от долен зъб, притиска се с палец средата на брадичката за няколко минути.
4. Ако ви боли горен зъб, притискате ушите си с длани, така че показалецът и средният пръст да бъдат зад тях и се масажира енергично с кръгови движения – 30 пъти почасовниковата стрелка и 30 обратно на часовниковата стрелка, като едновременно се притиска силно.

5. Смесват се 50 мл оцет, 5 г стипца, 3 г нишадър, 10 г сол и с получената смес се жабурят зъбите.
6. Сдъвкват се няколко зърна карамфил.
7. В 100 мл спирт се разтваря 1 аспирин. Намокря се парче марля и се слага на венеца над болния зъб за 20 секунди от вътрешната и външната страна, 3-4 пъти дневно.

8. Приготвя се гъста отвара от конски босилек и с горещата отвара се жабури откъм страната на болния зъб.
9. Слага се тънко парче прясна, неосолена сланина между болния зъб и бузата за 15-20 минути.
10. Жабури се с разтвор от силен оцет и сол или се взема малко нишадър, залива се със силна ракия, потапя се памук и се слага върху зъба.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *