Да свалим температурата на детето с билки

Когато детето внезапно вдигне температура всяка нормална майка е нормално да се притесни. Затова не си мислете, че сте единствените, които се паникьосват. Но вместо веднага да посягате към парацетамола или дори антибиотика, може би е редно да помогнете с нещо далеч по-нежно, но също така ефикасно – билките. Народната медицина препоръчва за сваляне на телесна температура билките трицветната теменуга, червената детелина, малиновите листа и абсолютно всичко, което съдържа малини – сироп, сладко, компот. Тези билки съдържат салицилова киселина, която влияе на терморегулаторния център.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

От избраната билка се запарват две супени лъжици около десетина минути в 500 мл вода. Хубаво е чаят да се пие топъл.
И ако изброените дотук средства не са особено резултатни, може да се приложи директно охлаждане с вода. Това е много подходящо при малки деца и бебета. Ефектът е много сигурен, ако процедурата се извърши правилно.

Увивания
Тялото се увива бързо в чаршаф, който сме натопили в студена вода и сме изцедили леко. Процедурата се повтаря 3-4 пъти. След това обличаме на детето пижама и го слагаме в леглото. Може да сложите и чорапки, напоени със смес от винен оцет и вода. Най-важно е да помним, че повишената температура не бива да се сваля на всяка цена, защото тя активира естествените механизми на защита и ускорява оздравяването. И все пак, ако се чувствате твърде притеснени, винаги може да се обадите на педиатъра, защото пък има една друга тънка граница, която не е особено добре звучаща, а тя е че високата температура може да доведе и до гърч, затова внимателно следете детето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *