Да се избавим от цигарите с билки

При отказ на този вреден навик – тютюнопушенето, вместо да залагате на съмнителни синтетични лекарства, най-добре е да се обърнете към природата. Има множество и най-различни билки, които ще ви помогнат в това начинание. При никотиновия глад, когато спираме цигарите, се получават и нервни разстройства. Волята да спрем вредния навик трябва се стимулира, а и на организма е необходимо да се помогне, за да преодолее вредните последствия от натрупаните с години отрови от никотина.

Както с всички билки, желателно е да се чете указанието и да се спазва дозировката. Ето някои от билките които могат да помогнат в отказването от вредния навик:

Лобелия – това е красиво декоративно растение, но като билка е малко позната у нас. Тя има доказан успокояващ ефект и може помогне, като намали желанието за никотин. След прием на тази билка, вкусът на цигарите става отвратителен

Жълт кантарион (звъниче) – това е една традиционна билка, която наричат и магическо биле. Тя подобрява тонуса и допринася за положителната нагласа. За всеки който наистина иска да спре цигарите, такава нагласа е изключително важна.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Черен кохош – чаят от тази билка се препоръчва за успокояванев на нервите и раздразнителността, която е неприятен спътник в началната фаза на спирането на цигарите.

Синя върбинка – най-доброто природно успокоително, тя е подходяща за сваляне на нервното напрежение от стреса при отказването

Коча трева – билката успокоява храносмилателната система, което е раздразнена в периода на отказ от цигарите.

Исоп – помага за пречистването на белите дробове от секрети, облекчава тревожността и истерията, които се появяват когато се отказват цигарите.

Ако наистина се стремите да се откажете от цигарите, проверете кои билки ще Ви помогнат, но не забравяйте да се консултирате с фармацевт – не всички комбинации са уместни.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Да се избавим от цигарите с билки

  1. Здравейте, Предлагам Ви един начин да спечелите някой лев в а иммено: Регистрирате се напълно безплатно на следният сайт: http://sumixs.com/?ref=1210793 Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и… печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$. При достигане на 1200$, парите Ви се превеждат на PayPal акаунт. За целтъ трябва да имате регистриран PayPal акаунт.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *