Да се подмладим само с няколко пресни…чушки

Колкото пъти и да се завъртим из кухнята, толкова време и ще намерите нещо, което да ви бъде полезно за вашата красота. Ако например точно сега, макар да не им е сезон, разполагате с пресни чушки, то може да си направите подмладяваща маска за лице. В случай че сме решили да правим пълнени чушки или печени чушки, все ще имаме под ръка една излишна чушка.
Продуктите за подмладяващата маска за лице са:

1 сладка месеста чушка, 1 ч. л. мляко, 1 суп. л. мед, 1 суп. л. овесено брашно.
Нарязва се чушката на парчета, след което се слага в пасатора. Ако пък нямате пасатор, може да пробвате със ситното ренде. След това един по един прибавяте останалите продукти и разбърквате.  Гъстотата на кашицата може да я коригираме в зависимост от нашите предпочитания – няма да е фатално, ако сложим малко повече мед или малко повече овесено брашно.

Ако я направим по-гъста можем да я нанесем с четка върху лицето, а ако е по-рядка с памук. Оставяме да действа около 15 минути, след което изплакваме с хладка вода или мляко. И за по-добър здравословен ефект можем да изхрупаме и една сурова чушка. Ако я напълним със сирене ще знаем, че и днес сме се погрижили остеопорозата да не ни спохожда.

Кожата се чувства освежена, а ние можем да се огледаме в очите на любимия, за да видим с колко години сме се подмладили. Понякога подмладяването е незабележимо като остаряването.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *