Да се предпазим от рак с помощта на природата

За да противостоим на епидемията на нашия век – ракът, трябва да се научим да живеем по определен начин. Естествено това не гарантира на 100% невъзможността от заболяване, предвид и замърсяванията във въздуха, но намалява много шанса да се разболеем. Затова трябва да се научим да правим няколко неща, освен да пием витамини и антиоксиданти, за да бъдем здрави и бодри. Най-вече здрави.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

1. Всеки ден пийте прясно изцеден сок от портокал. Става въпрос за сока от 2 портокала. Сега е техният сезон, така че ще можете да ги откриете пресни и пълни със сок в магазините. В портокалите както знаем има голямо количество витамин С, а той е един от най-силните антиоксиданти. Антиоксидантите разрушават свободните радикали, които са и причинителите на рака. Освен с портокали, витамин С за един ден може да намерите и в 120 грама киви, 120 грама суров карфиол или 100 грама червени чушки.

2. Доставете си бетакеротин. Ще намерите от това много ценно вещество в 6 сушени кайсии, 20 грама сурови моркови, 95 грама пъпеш. От едно от тях трябва да хапвате всеки ден, за да си набавите дневната доза. Действието на бетакеротина е, че пази белите дробове и стомаха от канцерогенни образувания. Пушачите и приемащите алкохол, трябва да удвоят дозите.

3. Всеки ден – бадем. Вкусните ядки са калорични, но много полезни. Само с шест-седем бадема на ден, които са около 200 калории, ще задоволите своите нужди от антиоксиданта витамин Е, който спомага за проникването на въглехидратите в клетките. Но тъй като едва половината количество витамин Е се усвоява от организма, е добре да добавим и слънчогледово олио, картофи, яйца, черен дроб.

4. Чаен ден. Всеки чай. Това трябва да ви стане закон и правило. Веществото танин, което се съдържа в пет чаши чай, това количество може успешно да ви защити от рак на костите, половите органи, дебелото черво. Освен в чая, танин има и в червеното вино – ако не обичате много чай, но не бива да се прекалява. Трябва ви точно чаша на хранене. В други продукти, танин ще откриете: броколи, целина, необелени ябълки, зеле, лук, ягоди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *