Облекчете се от грижите с джинджифил

Тази билка пропъжда тъй разпространетото неспокойство на мислите

Родината му е Южна Азия. Там той се е използвал още от праисторически времена и бил диворастящ. Едва ли друга подправка има толкова широк спектър на приложение, както в кухнята, така и в лечебната наука. Джинджифил се слага в десерти, сладка, кейкове, дребни сладки, сервират го захаросан и карамелизиран като бонбони, а под формата на масло той служи за добавка към тестени изделия – всеки в Европа познава английските джинджифилови сладки Ginger bread – в превод „джинджифилови хлебчета“. Използват го още и при производството на джинджифилова бира Ginger ale – популярна слабоалкохолна напитка, както и за основа при направата на мармалади. А като добавка към индийското къри, джинджифилът е незаменим.

При грижи и проблеми се доверете на джинджифила

За лечението с подправки се препоръчва да се купува по-ситно ренде (като за индийско орехче). Полезни обаче са и джинджифиловото масло, добито чрез дестилация, както и резенчетата джинджифил, които преди употреба се смачкват и стриват на прах.

Джинджифилът е прастара подправка. Бил е отглеждан още преди 3000 години в Индия и в горещите региони на Китай. В китайската медицина той и до днес играе важна роля.

Той действа отпускащо и е много ефикасен при нервен стомах. Джинджифилът помага при простуди и при транспортна болест. При простуди и грип: дъвчете три пъти на ден парченце захаросан джинджифил.

Демир бозан билки за бъбреци

Джинджифилът е удивителна и вълшебна подправка, когато трябва да облекчим човека от неговите грижи. Тази подправка пропъжда тъй разпространетото неспокойство на мислите, най-вече когато мислите са тревожни и угрижени.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *