ДИАБЕТЪТ се повлиява от тази билка!

Гимнема означава „разрушител на захарта”

Доскоро не се знаеше много за билката гимнема, поне не и в Еропа. Но в Индия, която е дом на билката, името й означава „разрушител на захарта”, а това от своя страна хвърля достатъчно светлина върху основната употреба на билката в Индия.

“Демир

Диабетът се повлиява от билката гимнема

Коренът на билката се е използвал освен в борбата с диабета, така и при ухапване от змия /което е доста разпространено в Индия/, запек, стомашни оплаквания, задържане на течности, както и при чернодробни заболявания.

Днес чрез редица експерименти е доказано, че гимнема потиска усещането за сладост и желанието за консумиране на сладки продукти, което веднага я превръща в продукт №1 за много от дебеланковците по целия свят!

При редовна консумация на билката /във вид на алкохолен извлек/ в продължение на 3 седмици води до понижаване на кръвната захар и повишаване на инсулина в плазмата, което е повече от чудесна новина за диабетиците.

Билката гимнема потиска покачването на нивото на глюкозата, като възпрепятства нейното усвояване в червата. Формата на молекулите на гимнема наподобява тези на глюкозата, което позволява тя да насити клетъчните рецептори в лигавицата на червата. Това предотвратява абсорбирането на захарните молекули по време на храносмилането.

Заради именно тези си качества днес билката се използва като помощно средство при лечението на диабет и при лечението на анемия, за регулиране на холестерола и теглото.

Билката се предлага на българския пазар под формата на хранителни добавки.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “ДИАБЕТЪТ се повлиява от тази билка!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *