Компот от трънки за диабет. Приложение на уникалната билка трънка!

Тези билкови рецепти ще ви избавят от диабета и ще подобрят общото ви състояние. Видео за компот от трънки против диабет

Диабетът е хронично заболяване, което възниква, когато панкреаса не произвежда достатъчно инсулин и/или е нарушено инсулиновото действие (инсулинова резистентност), вследствие на което се повишава кръвната захар (хипергликемия).

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Чрез храната човек си набавя необходимите му градивни елементи и енергия. Основният източник на енергия за организма е глюкозата. При разграждането на богатите на въглехидрати храни (хляб, ориз, картофи, плодове) в стомаха се отделя глюкоза. Попадайки в кръвта тя стига до всички органи и се превръща в енергия необходима за функционирането им. Част от глюкозата се съхранява в организма като резервни субстанции, които се превръщат в кръвна захар при гладуване и в периодите между храненията.

Предлагаме ви тези специални билкови рецепти, които ще ви избавят от диабета и ще подобрят общото ви състояние.

Начин на приготвяне – прави се компот от добре измити плодове от трънки \без захар\. Пие се по 100 мл 3 пъти на ден  преди ядене. За 21 дена кръвната захар се нормализира.

При лека форма на диабет много добър ефект има запарката от листата на бялата черница. Начин на приготвяне – десет свежи листа се заливат с 1 л вряща вода. След като изстине, се прецежда и се пие по една винена чаша 3 пъти дневно.

Тези билкови рецепти ви избавят от диабета и ще подобрят общото ви състояние

Начин на приготвяне – по 30 г стръкове от горуха/пореч, поточарка и шушулки от фасул, по 5 г листа от орех и стръкове мента, по 10 г листа от черна боровинка, стръкове от глухарче, листа от черница се нарязват на дребно и се смесват. Една супена лъжица от сместа се залива с 250 мл вряла вода и кисне 10 – 15 мин. Пие се 2 – 3 пъти дневно преди ядене.

Вижте и ТОВА:

Диабет – „победете“ го със сминдух

Ето и видео как се прави компот от трънки против диабет. На руски е, но всичко се вижда как се прави:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Компот от трънки за диабет. Приложение на уникалната билка трънка!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *