Уникална билка цери хемороиди

Дивият кестен има доказан ефект по отношение на лечението на хемороиди

Дивият кестен е билка, която народната медицина препоръчва за лечението на различни състояния. Уникалното в случая е, че в диво състояние растението се среща единствено в Преславския балкан, въпреки че като декоративно растение се отглежда на територията на цялата страна.

Див кестен лекува хемороиди

Старите билкари препоръчва с лечебна цел да се използва най-вече кората на растението, въпреки че някои рецепти предвиждат да се търсят и използват и листата и цветовете на дървото.

Основният ефект, който специалистите извеждат от приложението на дървото, е свързан със съдържащия се в него ескулин – вещество, което мощно участва в химичните процеси в тялото, които протичат от двете страни на клетъчните мембрани. По този начин се повишава устойчивостта на стените на кръвоносните съдове.

Демир бозан билки за бъбреци

Растението действа съдосвиващи, като това му действие помага при разширени вени, при тромбофлембит и особено при хемороиди.

Див кестен се прилага и при редица други заболявания, като бронхит, магарешка кашлица, ревматизъм, подагра.

За целта се приготвя отвара от кората на дървото. Необходима за приготвянето на отварата е една чаена лъжичка кора от див кестен, която се вари за 10 минути в 400 мл вода. От така приготвената отвара се пие по 3 пъти на ден преди хранене по 100 мл.

бутони към социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *