Добро зрение с вишнева кора и магданоз

Има билки, които могат да бъдат изпозвани за подобряване на зрението, а те са именно вишневата кора и добре познатия ни магданоз

За добро зрение ви препоръчваме да пиете отвара от вишнева кора и магданоз и ще свалите очилата

“Демир

Влошеното зрение е проблем, с който мнозина се борят, а с днешна дата нещата се задълбочават. Една от главните причини за това е дългата работа пред компютрите и лаптопите. Лошото е, че все повече деца днес прекарват всичкото си свободно време пред „новите” технологии. Всъщност компютрите оказват негативно влияние върху очите и ги „развалят”, защото изображението на екрана блещука и вибрира постоянно. Самото изображение всъщност не е така контрастно, като при реалните обекти. Допълнителна напрегнатост на очите оказват и лошата светлина и неправилната стойка. Все пак компютрите не са единствения фактор, който оказва негативно влияние върху очите, в следствие на които зрението се влошава. Влошеното зрение може да бъде резултат от дълго гледане на телевизия, четене при притъмнена светлина, неправилно хранене, наследственост или пък заболяване на очите. Влошеното зрение, може да се раздели на две основни групи, които са късогледство и далекогледство.

Добро зрение с отвара от вишнева кора и корен на магданоз

Добро зрение с отвара от вишнева кора и корен на магданоз

Много от хората с влошено зрение носят очила или лещи. Да, те са да кажем „задължителни” за подобряване на състоянието. Все пак за да помогнете на очите си не е нужно да се доверявате само на очилата. Добре е да опитате и нещо доста полезно и ефикасно от народната медицина. А за очите едни от най-добрите билки са вишневата кора и магданоза.

Рецепта при влошено зрение с вишнева кора и магданоз

За целта вземете вишнева кора, която се измива старателно преди да започне нейната обработка. Тя се настнява на дребно. Ако нямате вишнево дърво в къщи, от което да вземете кората, просто отидете в билковата аптека и се закупете (не е скъпа). После вземете от нея супена лъжица и смесете с два корена на магданоз, който също е наситнен. После ги залейте с вода – 800 милилитра. Сварявате двете уникални билки за 10 минутки. Прецеждате и пресипвате в стъклено шише. Пиете преди ядене по 100 милилитра по 3 пъти на ден. Курсът на приема при всеки е различен, защото и нарушението на зрението при всеки е индивидуално. Пийте от отварата, докато зрението ви се подобри.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *