Доказан лек за махмурлии – червен кантарион!

Червеният кантарион, също като своя братовчед- жълтият, е много ефикасно средство за лечение на различни заболявания. Билката е известна със своите детоксикиращи свойства, което я нарежда на първо място по прочистване на алкохола от организма, което пък е чудесна новина за всеки, който е прекалил с питиетата последната вечер. Червеният кантарион е познат още като червена жлъчка, китка, трескавиче, горчило. За лечебни цели се използват цветовете на билката, отрязани на около 15-20 см от върха.

Демир бозан билки за бъбреци

Какви болести лекува червеният кантарион?

Червеният кантарион е билка с доказани качества при лечението на анемия и възстановяването на организма след болестта. Приемането на лъжица тинктура от червен кантарион всеки ден в продължение на три седмици преди хранене оказва благоприятен ефект при леченеито на жлъчна недостатъчност, проблеми с далака, черния дроб.
Запарка – 1 чаена лъжица от билката се запарват с 200 мл. вода. Изпива се на три пъти, 30 мин. преди ядене. Проблемът е, че запарката от червен кантарион е силно горчива. Ето защо повечето хора предпочитат спиртния разтвор (тинктура).Как да използвате за лечение червения кантарион?
Тинктура – накиснете 100 грама прясна или изсушена билка в 400-500 мл. алкохол и оставете сместа да престои две седмици. Преди да използвате прецедете сместа.
Вино – накиснете в литър вино две шепи от изсушената билка (съотношението е 1:10) и добавете 1-2 супени лъжици мед. След две седмици сместа се прецежда и се пият по две супени лъжи от нея преди ядене.
Бани – във вода се разтваря запарка от червен кантарион.
Внимание: Билката червен кантарион не е препоръчителна за бременни жени, тъй като може да предизвика преждевременни контракции.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Доказан лек за махмурлии – червен кантарион!

  1. Здравейте, Предлагам Ви един начин да спечелите някой лев в а иммено: Регистрирате се напълно безплатно на следният сайт: http://sumixs.com/?ref=1210793 Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и… печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$. При достигане на 1200$, парите Ви се превеждат на PayPal акаунт. За целтъ трябва да имате регистриран PayPal акаунт.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *