Домашен мехлем срещу болки в гръбнака и врата

Болките във врата и по гръбначния стълб могат да бъдат причинени от уседнал начин на живот, неправилна или поза, но със следния домашен мехлем, ще се отървете напълно от тях

Веднага рецептата за домашния мехлем борещ болките 

Този така лесен за приготвяне домашен мехлем се състои от две съставки, които присъстват във всеки дом – морска сол и зехтин. Пропорцията за сместа е следната – двадесет супени лъжички зехтин и десет супени лъжички морска сол се разбъркват хубаво до получаването на еднородна кашичка. Изсипете така приготвена смес в стъклен съд с плътна капачка и съхранявайте в тъмно помещение, докато микстурата не придобие светъл маслен цвят. Тогава вашия домашен мехлем ще бъде напълно готов за употреба.

Демир бозан билки за бъбреци
Морска сол и зехтин при болки в гръбнака и врата

Морска сол и зехтин при болки в гръбнака и врата

Нанасяне на мехлема 

Вие, или с помощта на близък, втривайте лечебния домашен мехлем във областта на вратните прешлени. Първият ден от лечението започнете с три минутен масаж, а всеки следващ след това ден, увеличавайте времето с по две минутки. Така в края на лечението времето за разтривка с мехлема трябва да е достигнало около двадесетина минути. След всяка разтривка поставяйте на врата си предварително затоплена хавлиена кърпа за няколко минути. По време на процедурата е възможно да получите леко замайване, сънливост или виене на свят – това е напълно нормално. След малко тези симптоми напълно ще отшумят.

Странични ефекти 

Ако кожата ви е чувствителна, напълно възможно е по време на масажа, или след него да се появи леко зачервяване на третирания участък. За да избегнете този неприятен страничен ефект, може след като подсушите със затоплената хавлиена кърпа да посипете третирания участък с бебешка пудра или да намажете с подхранващ кожата крем.

Други ползи от мехлема 

Лечебния домашен мехлем със зехтин и морска сол може да прилагате както при схващане след настинка или неудобна поза, така и при лечението на остеохондроза на врата. Десетдневния масаж с тази лесна смес ще подпомогне излекуването на хрущялите и костната тъкан на гръбначния ви стълб. С теза процедура стимулирате и кръвообращението на основни шийни прешлени. По този начин ще се отървете не само от болки в тази част на тялото, а ще премахнете и съпътстващи ги проблеми като главоболие, замайване, замъглено зрение.

Този почти вълшебен домашен мехлем освен че ще ви помогне да избегнете болката, ще ви помогне да се отървете от токсините и да възстановите метаболизма си. Истинското облекчение ще получите след като преполовите процедурата, но това не означава да спрете с него. Продължете до края на необходимия период, за да се излекувате изцяло и да усетите облекчението, което ще ви донесе тази лесна рецепта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Домашен мехлем срещу болки в гръбнака и врата

  1. Здравейте бихте ли отговорили на два мой въпроса?
    Едра или ситна е солта?
    И горе долу след колко време в дни ориентировъчно е престоят на тъмно?Благодаря!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *