Домашната козметика в борбата срещу бръчките

Преминем ли една възраст и бръчиците започват издайнически да показват истинската ни възраст. Една от най-лесните и популярни маски за лице, която прави лицето ни гладко и сияйно е може би яйчената маска. Тя е лесна и определено има ефекта, който всяка дама търси. За да получите сместа за маската, всичко, което трябва да направите е просто да отделите жълтъкът от белтъка на едно яйце. След това белтъците се разбиват с телена бъркалка в продължение на три минути. Обикновено разбитата смес се нанася в зоната под очите, челото и врата. Преди нанасяне, измийте и подсушете добре лицето си. След 15-20 минути изплакнете внимателно с топла вода.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ефикасността на маската се крие в това, че белтъкът има свойството да опъва кожата. Бялата част на яйцето е изключително полезна за разкрасяване, тъй като съдържа ефикасен микс от протеини и други ценни за кожата витамини и минерали. Благодарение на тях цялостното състояние на кожата видимо се подобрява.

Според някои специалисти нанасянето на белтъчената маска поне веднъж седмично ще ви помогне да редуцирате до минимум появата на нови бръчки около лицето и врата.

Като цяло в домашната грижа за кожата подбирайте за маските си продукти, богати на витамин Е. Той е силен антиоксидант, който успешно се справя със свободните радикали, действа върху дермата, укрепва колагенът и еластичните влакна. Не забравяйте, че освен стареенето за появата на бръчки „благоприятстват“ и други фактори. Нездравословният начин на живот, в който тютюнопушенето, прекаляването с алкохола, храненето само с полуготови храни, липсата на движение, прекомерния стрес също допринасят за появата на вдлъбнатини по лицето.

В комбинация с домашната козметика е подходящо преди излизане винаги да нанасяте подходящ за вашия тип кожа крем. Това ще я предпази от изсушаване и увисване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *