Домашна смес за бели и здрави зъби

Всеки търси най-подходящата паста за бели и здрави зъби, но ние ще ви предложим нещо домашна смес от куркума, сода за хляб и кокосова масло, която върши невероятен ефект.

Няма такъв човек, който не иска зъбите му да са бели, като на холивудските звезди, а заедно с това и да са здрави. За целта е нужно често посещение при стоматолога, добра хигиена и една лесна домашна смес за заздравяването и белотата им. Сместа, която ще ви предложим днес се прави от куркума, кокосово масло и сода за хляб. Това са три лесно достъпни продукта, които се намират почти във всики магазини, така че може да я приложите и сами да се уверите в положителния ефект.

Бели и здрави зъби само с продукта от кухнята

Бели и здрави зъби само с продукта от кухнята

Малко повече за куркумата

Куркумата е подправка, която се използва за овкусяване на вкусните ястия. В нашата страна тя е позната, но използването и не е толкова често. Освен за придаване на уникален вкус обаче, тази подправка има ненадминати лечебни сили. Използва се за направата на чай или отвари, с които се лекуват доста голям брой заболявания. Днес обаче ние ще поговорим само за положителния ефект, който тази подправка указва на зъбите и венците. Противовъзпалително, антибактериалното и болкоуспокояващото действие спомагат за здравите венци и зъби.

Малко повече за содата за хляб

Белият прах, който присъства във всяка кухня е един от най-мощните домашни лечители. Тя се използва за готвене и често за почистване. Другото и приложение е за лечение. Много е ефикасна при киселини в стомаха, рани, язва, ухапвания от насекоми, възпалени гърло и още много други. Тя оказва и благоприятно влияние върху зъбите и венците. Тя спомага най-вече за избелването на зъбите и в тази рецепта точно това е и нейното действие.

“Фигурин

Малко за кокосовото масло

Кокосовото масло е един продукт, който също има уникална лечебна сила. То се използва най-често срещу стареене, за гладка и мека кожа, за здраво сърце, щитовидна жлеза, стимулиране на защитните сили на организма и други Включено в тази рецепта то се грижи за здравето на зъбите и венците.

Рецептата за бели и здрави зъби

Казахме по няколко думи за всички съставки, които ще включим в тази домашна рецепта, която ще избели и заздрави зъбите и венците ви. Време е да кажем и как тя се приготвя. Всичко, което трябва да направите е доста лесно, а количествата, които се добавят са минимални.

Ето я и рецептата – кокосово масло – супена лъжица, куркума на прах – супена лъжица, сода бикарбонат – чаена лъжичка. Тези три съставки се смесват в малка стъклена купичка и се разбъркват добре Получава се кашичка наподобяваща паста за зъби. Използвайте четката си за зъби, за да втриете от кашата в зъбите и венците. Процедурата се прави за 3 минути. Задължително изплаквате устната кухина с вода чрез бурно жабурене и изплюване. Рецептата да се прилага веднъж на 7 дена.

Домашната кашичка за бели и здрави зъби ще ви помогне да постигнете добри резултати , но няма да замени зъболекаря ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *