Домашни капки при упорита хрема

Запушеният нос при упорита хрема ни пречи да дишаме спокойно и причинява ужасен дискомфорт, който може да бъде спрян с домашни приготвени капки

Хрема

Хремата представлява възпаление на носната лигавица. Носът се запушва и не може да се диша. Създава много голям дискомфорт, който е изпитван от нас много пъти.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Видове хрема

Има няколко вида хрема, които са:

1. Алергична – дразнителите, причиняващи алергична хрема са много. Само една малка част от тях са домашния прах, плюша с който са пълни възглавниците, растенията и още много други. При всеки човек тук хремата е индивидуална.

Домашни капки церят упорита хрема

Домашни капки церят упорита хрема

2. Простудна – причинители за този вид хрема са вирусите. Те се различават от грипните. Ако обаче хремата е следствие на грипни болести, тя се развива с много по-бързи темпове. Може да се на лице и други симптоми, като силно главоболие, мускулни болки, отпадналост, температура и други.

3. Остра – тук отново причинителите са вирусите. Разликата е, че се засяга не само ностната лицавица, но и фарингсовата лигавица и ностните кухини. Има опасност от усложнения, като например бронхит, синузит или отит.

4. Хронична хрема – тя се дели на 3 под вида, които са катарална, хипертрофична и атрофична.

Симптомите на хремата

Понеже ще напишем рецепти за остра и простудна хрема ще поговорим най-вече за симптомите, които се причиняват от този вид. Те са сухота и запушване на носа, гласът става гъглив, бистра секреция, главоболие, затруднено дишане. Допълнителни симптоми могат да бъдат появата на температура, болки в гърлото, мускулни болки, слабост и други.

Домашни капки при упорита хрема

1. Лук и олио – Ползва се средна глава лук, която преди употреба се обелва. След това я пасирайте, докато не пусне всичкия си сок. Сипете лъжичка олио при сока от лук. Преди да капнете по две капки в ноздрите, ги изчакайте да престоят 12 часа.

2. Чесън и олио – Рецептата е аналогична на предишната (1. Лук и олио) само замествате сока от лук със сок от чесън.

3. Захар и ванилия – Трябва да карамелизирате 1 супена лъжица захар и след това да добавите малко вода, за да стане сок. Към изстиналата смес се добавя едно пакетче ванилия. При употреба се използват по 3 капки във всяка от вашите ноздрите.

4. Моркови, чесън и масло – Една чаена лъжичка морковен сок, 7 капки чесън и 1 супена лъжица зехтин се бъркат хубаво. При което 5 пъти в деня се капят по 3 капки от сместа.

5. Лук – В едната ноздра пъхнете памучен тампон, напоен със сока от лук. Държите тампона докато можете, а след това по същият начин в другата ноздра.

6. Чесън (лук) и зехтин – Пресовайте ситно нарязан чесън (лук) и го залейте с 2-3 супени лъжици зехтин. Държи се в хладилник, но преди да го използвате го загрейте на водна баня. Използва се 3 пъти на ден, като използвате клечка за уши.

7. Каланхое (алое) – Сокът от каланхое (алое) се маже в носа 3 пъти на ден по 5 капки.

Компреси срещу упорита хрема

1. Яйца – 2 яйца се варят (хубаво сварени) и в кърпичка се слагат на носа, докато изстинат, след това можете да загреете яйцата и по същия начин да ги използвате втори път.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *