Дяволска уста облекчава уринирането

Дяволска уста е билката, която се препоръчва при проблеми с уринирането!

Дяволска уста е билка, която най-често се препоръчва при анемия – за лечение и преодоляване на характерните симптоми. В същото време, билката е и доказан лек при нередовна менструация, при болезнена менструация, при Базедова болест, когато състоянието не е тежко, още при леки форми на хипертония, но най-вече при проблеми с уринирането.

Дяволска уста помага!

Билката се отличава с доказан успокояващ ефект по отношение на централната нервна система, като забавя сърдечния ритъм и увеличава мощта на сърдечните съкращения. В резултат на този й ефект се понижава артериалното налягане, което е особено полезно за хората, които страдат от хипертония, от стенокардия, гръдна жаба и други сърдечни заболявания.

С лечебна цел се използва надземната част на растението заедно с листата.

За вътрешно приложение се препоръчва приготвянето на запарка. За целта са необходими 2 с.л. дрога, които се заливат с половин литър вряла вода. Оставя се да изкисне за около 2 часа, след което от запарката се пие по 100 милилитра по 4 пъти на ден след хранене. Доказано е, че е решава проблемите, свързани с трудното уриниране, при продължителен прием.

Трябва да се има предвид обаче, че билката е силно отровна, поради това трябва да се използва единствено след консултация със специалист.

бутон за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *