Дяволска уста облекчава уринирането

Дяволска уста е билката, която се препоръчва при проблеми с уринирането!

Дяволска уста е билка, която най-често се препоръчва при анемия – за лечение и преодоляване на характерните симптоми. В същото време, билката е и доказан лек при нередовна менструация, при болезнена менструация, при Базедова болест, когато състоянието не е тежко, още при леки форми на хипертония, но най-вече при проблеми с уринирането.

Дяволска уста помага!

Билката се отличава с доказан успокояващ ефект по отношение на централната нервна система, като забавя сърдечния ритъм и увеличава мощта на сърдечните съкращения. В резултат на този й ефект се понижава артериалното налягане, което е особено полезно за хората, които страдат от хипертония, от стенокардия, гръдна жаба и други сърдечни заболявания.

С лечебна цел се използва надземната част на растението заедно с листата.

За вътрешно приложение се препоръчва приготвянето на запарка. За целта са необходими 2 с.л. дрога, които се заливат с половин литър вряла вода. Оставя се да изкисне за около 2 часа, след което от запарката се пие по 100 милилитра по 4 пъти на ден след хранене. Доказано е, че е решава проблемите, свързани с трудното уриниране, при продължителен прием.

Трябва да се има предвид обаче, че билката е силно отровна, поради това трябва да се използва единствено след консултация със специалист.

бутон за споделяне

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *