Справете се с екземите с билки!

Ако имате екземи по кожата, доверете се на билките!

Екземите са проблем, който има не само естетичен характер. От особено значение е и това, че лечението на въпросното състояние в повечето случаи е дълго, а много често и нерезултатно. Голяма част от продуктите, които се предлагат в аптечната мрежа, имат повърхностен или нетраен ефект.

Лекувайте екземи с билки!

Именно поради това много хора продължават да се доверяват на билките като ефикасно средство за справяне с екземите по кожата.

Предлагаме ви точно с такава цел – лечение на екземи – приготвянето на билкова комбинация от няколко популярни билки. Ето как се приготвя!

За целта са необходими 20 грама листа от коприва, към които се добавя същото количество цвят от невен. Прибавят се и по 20 грама стръкове от полски хвощ, стръкове от бутрак и стръкове от великденче, както и двойно количество – 40 грама – стръкове от трицветна теменуга. Към тях се добавя и 1 листо от орех, което е предварително наситнено. След като съставките се смесят добре, 4 с.л. от тях се накисват в 1 литър вода. Кипват се на огъня за 5 минути, след което се пие по половин чаша по 3-4 пъти на ден.

От билковата отвара се приема до момента, в които и последната екзема изчезне от кожата.
сподели ме

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *