Елиминирайте болезнения кокоши трън

Всеки, който има или е имал кокоши трън, знае колко е болезнен той, а отстраняването му е изключително трудна задача

Какво представлява кокошия трън

Другото име на кокошия трън е клавус. Кокошият трън се описва, като мазолесто образувание, която се появява най-често по пръстите на краката или ръцете. Той пуска дълбоки „корени” и увеличава своите размери с времето. Самото място е доста болезнено и в случай, че не се опитвате да го изтръгнете и лекувате нещата могат да се влошат. Има риск от това болката да нараства при всяко едно движение.

Демир бозан билки за бъбреци
Лесни рецепти за премахване на кокоши трън

Лесни рецепти за премахване на кокоши трън

Образуване на кокоши трън

Кокошият трън се образува в следствие на увреждане на кожата. Кожата на хората е покрита с епидермис, чиято функция е защитна. Клетките, които се намират на повърхностния му слой се грижат за образуването на кератин (рогово вещество). Неговата функция също е да защитава организма от навлизането на „вредители”. Той прилича на пърхот и постоянно се подновява. Най-често кокошите трънове се появяват по стъпалата, защото те частта на тялото, която е изложена на най-голямо натоварване. Честите фактори, които благоприятстват за появата им е неудобните обувки. Например ако постоянно чувствате, че ви убива някой нейн ръб или пък имате песъчинка вътре. Постоянният натиск на „вредителя” предизвиква вмъкването на епидермиса навътре. От там се предизвиква и вмъкването на роговия слой. Проблема идва от там, че кератина не може да се излющи и да падне. Той расте във вътрешността и кожата на мястото се втърдява и загрубява. Малкото жълтеникаво „петно” е кокошия трън. Както казахме вече той е доста болезнен и болките се усилват с времето, защото при ходене той се набива все по-навътре.

Рецепти за премахване на кокоши трън

1. Салицилов прах и обелка от картоф – трябва ви само малка част обелка на картоф ( малко по-големичка от кокошия трън). В средата и слагате щипка салицилов прах и налагате върху тръна. Закрепяте здраво с лепенка и после с бинт. Преспивате с превръзката. Прилагайте процедурата най-малко 4 нощи, за да постигнете добри резултати. При нужда продължете лечение по-дълго. Можете да замените салициловия прах с таблетка аспирин, в случай, че можете да го откриете по аптеките. Рецептата може да бъде извършена и с таблетка аспирин и парче домат.

2. Мас и аспирин – стрийте на прах 4 таблетки аспирин. После ги смесете с лъжица мас и объркайте добре. Преди да намажете с мехлемчето потопете краката си в топла вода за 10-тиина минутки, за да се размекне трънчето. Нанесете от мехлемчето и превържете, спете така. Прилагайте лечението поне седмица, за да има ефект от него.

3. Луковица на кокиче – вземете луковичка от цветето и я разрежете на две части. Залепете върху трънчето и превържете, преспивате така. Прилагайте лечението поне 7 дена, задължително с нова луковичка на кокиче.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Елиминирайте болезнения кокоши трън

  1. Намерете билката Змийско мляко.След отчупване на клонче от нея пуща капчица жълт сок.Точно с него намажете кокошия трън един два пъти и не го мислете повече.Изчезва безусловно !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *