Елиминирай акнето с джинджифил

Ако имате проблеми с мастната секреция на лицето и честото образуване на пъпки и комедони, то определено имате нужда от помощ. Най-сигурно би било да посетите вашият козметик, което да става редовно, но ако искате и поддръжка през останалото време на месеца, може да ви предложим една много добра природна алтернатива. Все пак та нали всичките онези препарати на пазара, които се борят с акнето са основани именно на природата. Затова не се колебайте да я превърнете в свой съюзник.

Направете запарка от зелен чай, трябват ви около 5-6 пакетчета или пък 5-6 супени лъжици насипен зелен чай. Прецежда се и се добавя към тенджера с топла вода, в която се изсипват и 5 пакетчета джинджифил или се настъргва малко корен от джинджифил. Идеята е лицето да се топи в тази отвара, следователно водата трябва да е достигнала подходяща за тялото температура. Трябва да внимаваме да не се изгорим.

Топим лицето си и си поемаме въздух. След което отново и отново, в продължение на 10-15 минути. Неприятно, но полезно. Чувстваме парене и щипане, дори след като сме приключили процедурата. Но пък дава отлични резултати. Можем да си правим тази водна баня няколко пъти в месеца и проблемите с акнето видимо ще намалеят.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *