Билкова комбинация повлиява на болестта ГУША!

Едно от най-разпространените заболявания на ендокринните жлези е ендемичната гуша

Увеличението на щитовидната жлеза се нарича ендемична гуша и се среща често в определени географски области. Среща се предимно в планински райони, където е налице природен йоден дефицит.

Ендокринните заболявания се повлияват от билки!

Главен, а и единствен симптом на ендемичната гуша е възловидното увеличение на щитовидната жлеза. Това увеличение може да е умерено, но може и да е толкова силно изразено, че да доведе до обезобразяване на външния вид на болните.

Големите размери на струмата могат да предизвикат компресия на трахеята и хранопровода. Клиничните признаци са кашлица, задух, нарушения в гълтането.

Начин на приготвяне – една супена лъжица сушена петниста бударица се залива с 250 мл вряща вода. Сместа кисне един час и се прецежда. Това е дозата за един прием. Пие се 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 40 дни.

Начин на приготвяне – Взимат се по 30г глог и исландски лишей, по 50 г дива круша и поточарка и 20 г цистозира. Две супени лъжици от така получената смес се запарват в 400 мл вряща вода и се оставя да кисне 1 час, след което се  прецежда и се пие 3 пъти дневно половин час преди ядене по 1 винена чаша.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *