Епилация за чувствителна кожа от природата

Предлагаме ви един далеч по-икономичен и безопасен начин за епилация – със захарен сироп. Неговата родина е Близкия Изток, където още от древни времена се е смятало за нехигиенично и дори неприлично по женското тяло да има каквато и да било окосмяване. Ефектът от нея е много по-дълготраен от този с електрически епилатор или восъчни ленти, макар и в началото мъничко по-болезнен. Причината за това е, че всички косъмчета се отскубват заедно, с едно движение, и не е необходимо повторно нанасяне на колата на едно и също място. Разбира се, едва ли ще постигнете такъв ефект още от първия опит, но с практиката ще добиете необходимото съвършенство.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Може да я приготвите по два начина: в единия случай се ползва натурален лимонов сок, а в другия неговият заместител – лимомтозуто.

I вариант: 10 с. л. захар, 1 с. л. вода, сока на половин лимон;

II вариант: 8 с. л. захар, 4 с.л. вода, 1 ч. л. лимонтозу.

Съставките се смесват и се слагат на слаб огън, бъркайки ги непрекъснато, докато се получи еднородна маса. В началото тя е прозрачна, но докато се разтапя, става златисто-кехлибарена на цвят, ухае на карамел, а на повърхността й започват да бълбукат въздушни мехурчета. Това е точния момент да я отстраните от котлона – изпуснете ли го, сместа ще прегори и ще загуби еластичност.

След като стигнете до този момент, оставете захарната кола да поизстине, колкото да може да я понасяте на кожата си. Започвайки преди това рискувате да се изгорите, а ако изчакате прекалено, карамелът ще се втвърди. За да поддържате подходяща температура по време на процедурата, може да поставите съда в гореща вода. С помощта на шпатула нанесете ивица от сладката смес по посока растежа на космите, а отгоре залепете тънко памучно платно. Притиснете добре и дръпнете парчето с рязко движение в обратната посока. Тъй като косъмчетата се отстраняват наведнъж и с целите корени, първата процедура вероятно ще ви се стори по-болезнена. Постепенно обаче косъмчета се разреждат и изтъняват, порите се отварят, заради което усещането за болка почти изчезва.

В сравнение с останалите средства за епилация, захарната кола е много по-нежна към кожата. Тя не предизвиква алергични реакции, раздразнения и е по-малко травматична от восъка например, тъй като не премахва горния слой на епидермиса, а единствено нежеланите косъмчета. Всичко това я прави подходяща за най-чувствителните места от тялото – интимната област и подмишниците.

Съвети за по-добър резултат: Преди да започнете епилацията, вземете горещ душ или вана. Така от една страна, порите ще се отворят и косъмчетата ще излязат по-безболезнено, а от друга – ще премахнете мазнините и замърсяванията по повърхността на кожата, които пречат на доброто прилепване на захарната кола.

Най-добър ефект се получава, когато косъмчетата са с минимална дължина – от 2 до 5 мм. За по-дългите има опасност да се скъсат или най-малкото ще трябва да нанесете прекалено дебел слой сладка смес. Ако ви остане по-голямо количество от захарната кола, може да я съхранявате в хладилника и при следващата процедура само да я разтопите на котлона. Ако по-кожата ви останат частици от захарната смес, просто я измийте с гореща вода. Разтваря се напълно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *