Есенни маски за коса връщат жизненността на гривата ви

Летните жеги, които до скоро ни моряха, сякаш ни казваха, че лятото никога няма да свърши. И което е по-хубаво – времето за плаж. Но както всяко нещо, и лятото се изниза, и сега вечерите са стряскащо студени. Но ние имаме още работа освен да извадим блузите с дълги ръкави от гардероба. И тя е да се погрижим за кожата и косата си. И двете са пострадали от палещите лъчи на слънцето, макар и в началото да не ни се струва така. Но загледайте се – косъмът е сух, липсва защитен слой и лесно се къса. Това не е защото не сте се постригвали скоро, а действително от слънцето. А най-много са пострадали боядисаните коси, защото слънцето поразява както косъма, така и луковицата му.

“Фигурин

Ако косата ви е такава суха, забравете за къдрене и боядисване в самото начало на есента. Така структурата на косъма ще се възстанови.

Също, вместо вода за изплакване, известно време я мийте с билкови отвари, които ще й помогнат да се регенерира и възстанови. Подходящи за светлите коси са цветове от лайка, коприва, дъбови кори. В състава на маските за блондинки задължителни съставки са жълтъкът и бадемовото масло.

За тъмните коси е подходяща маска с отвара от кафе и разбит на пяна белтък. Сместа се нанася за 30 минути, след което се измива с шампоан и се изплаква с билкова отвара. Която може да е отвара от лиса на орех или черен чай.

Смес от лимонов сок и масло от чаено дърво укрепва луковицата на косъма, овлажнява и подхранва скалпа. Маската се нанася два пъти седмично преди миене.

Не разчитайте много на готовите маски. Забъркайте подхранващата смес у дома, като не пропускате да добавите зехтин или някакво друго подхранващо олио. От този вид са бадемовото, маслото от гроздови семки и иланг-иланг.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *