Естрагон – не просто билка и не само подправка

Естрагонът никога не е бил високо оценяван като лечебна билка, но винаги е бил звезда в кухнята

Това растение е изключително приятелски настроено към главата, сърцето и черния дроб.

Естрагон – не просто билка и не само подправка

Естрагон – не просто билка и не само подправка

Листата на естрагона съдържат етерично масло, много сходни по състав с това на анасона, който допринася за вкуса на билката и най-често се губи по време на изсушаването.

Най-добрият начин да се насладите на изтънчения вкус и аромат на естрагона, както на вкусните ползи, които той има, е да го имате под ръка в градината си.

Ако прибавите естрагон към домашно приготвения оцет, той ще стане не само по-вкусен и ароматен, но и много по-полезен. Тази полезна билка придава пикантен, сладък аромат на рибата, яйцата, сиренето, пилешките гозби и сосовете.

Какво представлява естрагона? Цветовете му са бледи, жълти, рядко са разтворени докрай. Той е многогодишно тревисто растение, което се отглежда сравнително лесно. Листата му са тънки, силноароматни, сребристозелени на цвят, покрити с фини копринени косъмчета. Най-често цъфти през август.

И тъй като вече стана дума за ползите на тази ароматна билка, ще добавим само, че ползването на естрагона в кухнята ще донесе не само радост за вашите сътрапезници, но и здраве за цялото ви семейство.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *