Ето как да облекчите кашлицата с билки!

Ако ви мъчи кашлица, лекувайте се с кадънка!

 

Кадънката, позната още полски мак, е едногодишни растение. То се отличава с млечнобелия си сок.

Стъблото на къдънката е високо от 20 до 90 сантиметра, а листата са перести.

Кадънката лекува кашлица!

Растението цъфти с ярки червени цветове, които понякога могат да бъдат и розови, и бели, но това се случва сравнително по-рядко. Красивите цветове на кадънката могат да бъдат видени през месеците от май до август.

Полският мак или кадънката се среща на територията на цялата страна, като най-често тя се разпространява под формата на плевел из житените култури. Расте още по сухите, тревисти места, както и в равнините и предпланините на максимална височина до 1000 м.

С лечебна цел се използват на вече венчелистчетата на кадънката, като те се отличава с омекчаващо действие. Имат и противокашлично действие.

Именно поради това основното приложение в народната медицина на кадънката е свързано с лечението на кашлицата. Отвара от билката се прилага при продължителна и мъчителна кашлица, като за да има ефект, е необходимо от отварата да се приема по няколко пъти на ден.

Останалите приложения на кадънката са свързани с лечението на диарии и дезинтерии. Отвара от плодовите кутийки на билката се приготвя при болки в корема, при кашлица и учестено сърцебиене.

Приложението на кадънка при малки деца може да бъде опасно заради упоиващия ефект на билката, затова трябва да става изключително внимателно.

Ето как да облекчите кашлицата с билки!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *