Мащерката идва на помощ при гастритни болки

Включете и марулята в борбата с гастрита

Лечението в болнично заведение е необходимо, ако гастритът ви се изостри.
Ако обаче болката ви не е толкова непоносима, на помощ идват добре познатите ни билкови рецепти. Ето и някои от тях:

“Фигурин

Мащерката облекчава болките при гастрит

Колкото и невероятно да ви се струва марулята също може да влезе в употреба в ролята на билка. Смелете няколко листа от маруля и попарете с чаша гореща вода 1 супена лъжица от тях. Запарката се оставя да престои 1-2 часа, след което се прецежда.
От марулевата отвара се пие по половин чашка два пъти дневно и по една чаша вечер. Билковата рецепта е ефективна при хроничен гастрит.

Другата билка, която ще ни помогне при появилия се гастрит е мащерката. 100 гр. Суха мащерка се заливат с 1 литър сухо бяло вино. Сместа се оставя да отлежи една седмица, като съда се разклаща периодично. След изтичането на едноседмичния срок, сместа се слага да заври. После се увива с кърпа и се оставя да престои още 5-6 часа. След като се прецеди от билковата отвара се приема по 2-3 пъти дневно по 50 мл.

Ефектни при хроничен гастрит и язва е яденето на прополис на гладно ежедневно. Задължително обаче прополиса се сдъвква добре. Курсът на лечение трае един месец.
Лечението трябва да се прекрати незабавно, ако се появи хронична реакция.

При гастрит с повишена киселинност се приготвя следната отвара: смесват се 15 г ментови листа, 2 г листа от трилистна детелина, 15 г съцветия от бял равнец, 15 г семена от копър и 30 г жълт кантарион. Две супени лъжици от тази смес се заливат с две чаши гореща вода и се оставят да се попарят в продължение на 2 часа. Отварата се изпива в рамките на един ден, а курсът на лечение продължава 2 седмици. При необходимост може да се повтори след месец.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *