Ето как се лекуват ЦИРЕИ!

Билка.инфо ви представя лесна и бърза рецепта за циреи

Циреят е вид гнойно възпаление на външната кожна жлеза или на космената торбичка. При нормални обстоятелства микробите нямат условия за развитие върху кожата, но ако имате раничка, ухапавне от насекомо, убождане от игла или най – обикновеното чесане спомагат за образуването на циреят. Шансовете за поява на цирей драстично се увеличават, ако е налице намалена устойчивост на организма, която в повечето случаи се появява при преумора, заседнал живот, преяждане, простуда или обща телесна отпадналост след прекарано инфекциозно заболяване.

“Фигурин

Лесна рецепта за лекуване на циреи

При здрав организъм и ако кожата не е увредена, микробите не могат да проникнат в нея и да образуват цирей.

Има начин да разберете къде точно ще се появи цирей. Образува се твърде болезнена подутост с ограничена червенина и горещина. След 2 – 3 дни подутостта се поиздига в средата и на върха й се явява малка бяла точка, от която излиза гъста гной. След това остава язвичка, болките престават и раната постепенно зараства.

При наличие на много циреи, които се задържат по-дълго време и имат склонност  да повтарят, говорим за фурункулоза. Тя се среща най-често у изтощени хора, диабетици и алкохолици.

Билкова рецепта: Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема по 1 изравнена супена лъжица (за деца 1 чаена лъжичка) смес от 300 г чист пчелен мед, разбъркан с 10 г рафинирана сяра на прах (от аптеката).

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ето как се лекуват ЦИРЕИ!

  1. това е глупост, просто да се разбъркат равни части мас, жълтък и нарязан на ситно памук. Слага се върху цирея с парченце жевкопласт и от цирея остава само дупчица. Извлича всичко за 1 нощ.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *