Ето как се приготвя билкова промивка при бяло течение!

Когато бялото течение се дължи на хормонално разстройство, то то е факт, без да са налице каквито и да било външни причинители като гъбички, бактерии и други. В тези случаи се говори за липса на патогенни причинители, като в редица случаи обаче въпросното състояние е съпътствано от възпалителни заболявания на женските полови органи, които се дължат именно на заразяването с трихономи или други източници на инфекция.

Тези билки помагат при бяло течение!

Независимо дали става дума за бяло течение, което се дължи на хормонално разстройство, или за такова, което е предизвикано от външно заразяване, то добре е самият симптом да се третира със следната смес, която се приготвя и се използва едновременно и за промивка, и за приготвянето на тампони, ефективно справящи се с бялото течение.

За целта са необходими по 80 г смрадлика и камшик и по 50 г лен, мащерка и босилек.

След като се разбъркат добре съставките, 3 супени лъжици от тях се поставят в един литър кипяща вода и след 3-минутно варене се свалят от огъня. След като билките престоят 30 минути във водата, те се прецежда и с получилата се отвара се прави промивка. Добре е това да става вечер преди лягане.

От същата отвара може да се приготвят и тампони, като памук, колкото орех, се обвива в марля. Към него се прибавя конец и се напоява с отварата. Поставят се във влагалището, като добре е това да стана два пъти на ден – сутрин и вечер!

социални мрежи

Ето как се приготвя билкова промивка при бяло течение!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *