Ето кои билки се борят с микозата!

Досадните гъбички искат упорито лечение

Гъбичните заболявания са известни като микози, според Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания. Микозите могат да окажат влияние на различни части на вашето тяло, включително и окосмяването по тялото, белите дробове, нервната система, ноктите и кожата.

Ето кои билки се борят с микозата!

Ето кои билки се борят с микозата!

Най-честите видове гъбични инфекции засягат косата, кожата и ноктите. Те включват, сърбеж, причинен от кандида или вагинални инфекции. Гъбичните инфекции на кожата обикновено включват сърбеж, обезцветяване на кожата и промяна на структурата на кожата в засегнатата зона.

Някои билки са известни като фунгициди или агенти, които унищожават гъбичките и техните спори. Билки, които могат да помогнат за лечение на гъбични инфекции на кожата са масло от чаено дърво, кедър, канела, бял равнец и репей. Тъй като гъбичните инфекции често са упорити и трудни за премахване, лекарствата които се предлагат в аптеките могат да предоставят терапевтично облекчение.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Една проста рецепта, която може да приложите и в домашни условия, особено, ако имате гъбички по краката, е да правите бани с топла вода, в която сте добавили кафеена чаша ябълков оцет.

Друга билка, която се справя успешно с гъбичките е лайката. Жените могат да правят бани с лайка, както и да ползват тази билка като средство за измиване с дамски душ. Когато има болка, парене и сърбеж в интимната област резултат дава и следната рецепта: натопете един дамски тампон до половината в пчелен мед. След това в сода бикарбонат го топнете за секунди, колкото да покрие връхчето и го сложете. Прекарайте нощта с него. Това е добре да се прави поне веднъж в месеца, малко след като са приключили дните на месечния цикъл.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *