Ето коя билка се справя с негативите от затлъстяването!

Шипката! Този дар от природата едновременно подпомага справянето със затлъстяването и предпазва от сърдечни заболявания!

Всички сме чували за това колко ползи за здравето крият мъничките червени плодове на шипката. Нека сега обърнем обаче внимание на една конкретна полза от шипката – способността й да неутрализира вредните ефекти от затлъстяването и да предпазва човек от риска от сърдечни болести.

Затлъстяването крие редица рискове за здравето!

Тази полза от редовната консумация на плода е била доказана по безапелационен начин наскоро от група изследователи, които провели 6 седмично проучване. На помощ им се притекли група доброволци, които страдали от затлъстяване. Всеки един от тях трябвало в рамките на тези 6 седмици да консумира ежедневно напитка, приготвена от 40 грама шипки, смлени на прах и добавени към ябълков или гроздов сок.

По време на изследването били правени измервания на стойностите на кръвното налягане и холестерола в тялото на доброволците. В края на 6-седмичния период и двата показатели били значително занижени.

Смята се, че това е било постигнато чрез благодатния ефект, който полезните вещества в шипката са оказали върху здравословното състояние на хората, страдащи от различни форми на затлъстяване.

Така че, отсега нататък, освен при простудни заболявания, доверете се на шипката и като средство, предпазващо сърцето, особено ако имате излишни килограми.

сподели бутон

Ето коя билка се справя с негативите от затлъстяването!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *