Ето тази билка се справя с унилото настроение!

Знаете ли, че има билка, която може да се открие на територията на цялата страна и е отлично средство за борба с депресивните състояния?

Жълтият кантарион е билка, която познават дори и децата, но малко са хората, които са наясно с неините истински лечебни средства.

Ето тази билка се справя с унилото настроение!

Ето тази билка се справя с унилото настроение!

За да не си мислите, че всички тези думи са напразни, ще цитираме едно медицинско изследване, направено през 1994 г. и публикувано в the British Medical Journal. Учените са стигнали до заключението, че билката може да се прилага като антидепресант и е ефективна при лека и умерена форма на депресия.

Повечето от вас са виждали какво представлява жълтия кантарион. Той е висок около 30-на сантиметра и има характерни жълти цветове. Листенцата му са ситни и свежозелени, а стеблото много жилаво. Жълтият кантарион облекчава болката. Има билкари, които са на мнение, че помага и при сърдечни проблеми. Хубавото на тази билка е, че няма странични ефекти и единственото неприятно нещо при консумацията й е нейният горчив вкус.

“Фигурин

За разлика от не особено полезните лекарства растението няма да ви направи нито сънливи, нито нетрудоспособни.

То няма да ви причини нито главоболие или чревни смущения, както спад на либидото и енергията.

Билката има следните активни съставки: хиперицин, псевдохиперицин и ксантони. Те са полезни именно защото действат заедно, а не поотделно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *