Ефективно и сладко лечение с фурми

За да се избавите от високото кръвно, за да напълнеете малко, за да върнете енергията си и да преборите изтощението ви предлагаме сладко лечение с фурми.

Какво всъщност са формите

Финиковата палма ражда така познатите от нас сладки плодове наречени фурми. Те са познати на човечеството още от древността, защото финиковите палми са се отглеждали още преди 4000 години. Тези дървета произлизат от Близкия изток и Северна Африка, като имат над 1500 разновидности. Финиковите палми живеят над 300 години. Узрелите фурми имат оранжев цвят и могат да се консумират така, но са доста твърди и не са много вкусни и сладки. Те достигат дължина около 8 сантиметра. След ферментацията им те стават тъмно кафяви на цвят и вкусът им вече е много по-примамлив и приятен.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Рецепти за лечение с фурми

Рецепти за лечение с фурми

Химичен състав и ползи за организма от сладките фурми

В тези сладки плодове има изобилие от въглехидрати, а това ги прави много калорични. В прясно състояние в тях има и изобилие от витамин С, но след изсушаването им значително се губи. Все пак те са източник и на големи количества желязо, калций, витамин А и калий. Количеството на фибри, съдържащо се във фурмите ги прави чудесен лек за проблемно храносмилане. Макар, че калцият им не е в много голямо количество, той е достатъчен за доброто функциониране на организма. Мускулите и нервната система са „подкрепени“ от калия. Доброто функциониране на червата и нервната система зависи от магнезия, който се съдържа в сладките плодове. Те не съдържат захароза, а фруктоза и глюкоза. Богати са на минерали и соли, бор, сяра, кобалт, кадмий, алуминий, натрий, фосфор, калий, магнезий, желязо, мед и други. Те изобилстват от грипа витамини, като В6, В2, Р, В1, С, Е, пантотенова киселина, бета-каротин, рибофламин и ниацин. Тези вещества се грижат за нивата на кръвната захар. Фурмите ви пазят от едно от най-коварните заболявания, а именно рака, благодарение на наличието на диетични фибри и пектина. Тези плодове са полезни и за зъбите, защото в състава им присъства флуор. За здравето и силата на имунната система се грижи селена в тях.

Заболявания, при които фурмите има благоприятно влияние и спомагат за тяхното лечение

Фурмите са препоръчвана храна за консумация от тези, които страдат от анемия. Те са един незаменим източник на енергия и връщане на тонуса. Подходящи за консумация при психическа и физическа преумора. Веществата, които се съдържат в тях ще върнат силите ви. При лечението на настинка и грип, а дори и след тяхното прекарване консумацията им силно се препоръчва. Те са едно прекрасно средство, което ще ви помогне да напълнеете малко, макар, че повечето от нас искат да свалят излишните килограми. Фолиевата киселина , която съдържат е полезна за бременни жени, така че тези, които очакват бебе, може спокойно да си похапват от тях. А за повишаване на сексуалната енергия, формите също ще са в помощ. Оказват благоприятно влияние върху организма при чревни проблеми, намаляват лошия холестерол, запек и други.

Фурми

Фурми

Съхранение на фурмите

В страната ни намираме фурми по магазините, които са опаковани старателно в кутии. Откриват се и опаковки, в които се намират цели клонки от растението с плодовете на него. Преди да си закупите сладките плодове, трябва да обърнете повишено внимание на опаковката им. За да сте сигурни, че фурмите са запазили всичките си полезни свойства избирайте, тези които са в кутия, не тези в пликчета и найлонки. Следете за цвета на плодовете и кората им, която не трябва да е набръчкана. Когато си ги закупите е добре да ги съхранявате в стъклени и добре затворени съдове. Дръжте ги на хладно и далеч от слънчева светлина. При правилно съхранение, фурмите могат да се консумират за период от 365 дена. Ако ги сложите в полиетиленови торбички, плодовете ще плесенясат.

Лечение с фурми

1. Без киселини – на ден изяждайте 2 пъти по 5 броя фурми. Непосредствено след това изпийте чаша чай или топла вода Това ще ви помогне да се избавите от киселините в стомаха, които предизвикват доста неприятни усещания.

2. При изтощение на организма – можете да използвате този илач, ако сте прекарали тежко заболяване или пък преумората е взема надмощия върху тялото ви. Сварете за 15 минути 5 броя от сладките плодове в 250 милилитра вода. Извадете костилките от водата и ги стрийте, като използвате сито. Отделно сварете чаша ориз. Добавете ориза към кашата от фурмите, разбъркайте. Хапвайте от илача 3 пъти на ден.

3. За жизненост на организма – запазете вашите сили и посрещайте всеки ден със максимално количество енергия, като консумирате всяка сутрин 3 фурми на гладен стомах.

4. Фурми при хипертония – 30 минути преди да закусите изяждате 50 грама фурми. Лечението продължава 20 дена, като задължително го мерите ежедневно. Прави се почивка от 20 дена и при нужда можете да приложите курса още еди път.

Лечение с фурми

Лечение с фурми

5. Запек – накиснете 3 броя фурми в купичка с вода. Оставете ги да киснат там за една нощ. Изяждате плодовете и изпивате водата, в която са били накиснати.

6. За повишаване на сексуалността – една шефа фурми се накисва за една нощ във вода. На сутринта фурмите се изваждат и се правят на каша. Към тях се добавя лъжица мед и малко прах от кардамон – на върха на ножа. Разбърквате и консумирате.

Имайте в предвид…

Както казахме, фурмите са калорични плодове, така че тези, които имат нужда да отслабнат, трябва да ограничат консумацията им. Обратно, тези, които искат да покачат няколко килограма, могат да постигнат добър ефект с консумацията им. При консумацията на сладките плодове върху зъбите се наслоява лепкавата консистенция на плодовете. Това от своя страна води до налепването и по емайла. Винаги след консумацията им мийте зъбите си, за да избегнете неблагоприятни последици за тях. Веществото тирамин, което се съдържа във фурмите провокира свиването на кръвоносните съдове. Това може да предизвика главоболие. Ако усетите този страничен ефект спрете консумацията им. Окаловата киселина, която съдържат може да окаже неблагоприятно влияни, ако имате камъни в бъбреците, така че при това състояние избягвайте консумацията им.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *