Ефикасни билки при безапетитие

Вижте кои билки и хранителни продукти ще ви помогнат да се справите с безапетитието

Докато някои се опитват да се отърват от натрупаните някой и друг килограм, други пък се опитват да напълнеят.

За да се справи с обеднелия на тлъстини човешки организъм, народната

Билките помагат при безапетитие

медицина има лекове, с които да възбуди апетита и да възстанови всичко.
За целта тя препоръчва редица билки и билкови смеси, които днес намират приложение във фитотерапията.

“Демир

За повишаване на теглото и възвръщане на апетита помага ПАЧА ТРЕВА. Билката е наречена така, защото е забелязано, че патките, които се хранят с нея, напълняват по-бързо от останалите. Ако искате да напълнеете можете да си направите запарка от пача трева като запарите 2-3 чаени лъжици от билката с 500 мл. вряла вода и оставите да престои един час.
Запарката се пие половин час преди хранене.

Другата полезна билка при нужда от напълняване е ГРЪЦКОТО СНО, по-познато като резене. Препоръчително е да се пие само семето на билката смесено с малко сол по 3 пъти дневно.

ДИВИЯТ АНАСОН (бедреница) също има апетито-възбуждащо действие. Една чаена лъжица от плодчетата се запарват в 500 мл. вряла вода за един час. Получената течност се изпива на 3-4 приема.

Добре познатата ни СМОКИНЯ, която е любим плод на много от нас също повишава телесното тегло за кратко време, ако се приема по-често. За целта се изготвя седмична програма, в която се приемат тестени изделия, сушени смокини и ядки.

ПЕЛИНЪТ също помага при липса на апетит. В 300 мл. вода се кипва една щипка от билката. Пие се по една кафена чаша подсладена с небетшекер половин час преди храна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *