Ефикасни рецепти при различни заболявания

Предлагаме ви няколко билкови и народни рецепти, които ще облекчат едно или друго състояние. Те са достъпна и евтина алтернатива на всяко синтетично лекарство. И все пак, при по-сериозно състояние е добре да се направи предварително консултация със специалист:

1. Камъни в жлъчката: Зехтин 250 г и половин литър зелева чорба (рясол) се разбива и се изпива в продължение на 15 минути. Пие се рано сутрин и не се яде през целия ден до следващата сутрин.

2. Климакс: Дяволска уста – 4 части, 3 части бял имел, 2 части невен, 2 части глог и 1 част мащерка се разбъркват. От сместа 1 с. л. се залива с 250 мл вода и 10 минути ври на тих огън. След 45 минути се разделя на 3 части и се пие 20 минути след ядене. Пие се 20 дни, почива се 20 дни и ако се налага отново се пие 20 дни.

3. Кървене на венците: Кората на бяла бреза се накисва за 12 часа във вода и с нея се жабури.

4. Колит: Дебелокора тиква се изрязва откъм дръжката като капак. Вътрешната й част се изчиства от семките, запълва се с кристална захар и се похлупва с отрязаното парче. Престоява 10 дни. Полученият сироп се налива в тъмна бутилка и се съхранява в хладилник. Пие се 3-4 пъти дневно по 1 с. л. 30 мин. преди ядене. Използва се и при възпаление и пясък в бъбреците.

Друга рецепта – В 1 ч. ч. вряла вода се запарват по 1 ч. л. червен катарион, конски босилек и лайка. Пие се по 1 с. л. през 2 часа по 7-8 пъти дневно 1 до 3 месеца.
И още една – Смесват се равни части ленено семе, жълт кантарион, мента и слез. В 1 л вода се варят 5 с. л. от сместа и 1 с. л. анасон. Ври 10 мин., кисне 30 мин. Прецежда се и се пие преди ядене по 100 мл.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *