Ехинацея за издръжлива имунна система

Ехинацея стимулира имунната система

Билката ехинацея се среща в разнообразие от видове, но само три от тях имат ясно изразени полезни свойства. Затова билкарите препоръчват ако не сте уверени в познанията си, най-добре да си я набавяте от специализирани магазини.

Ехинацея е многогодишно растение, от което с лечебна цел се използват стъблото, листата и венчелистчетата.

Най-често билката се препоръчва като мощен имуностимулатор, който едновременно с това има и противъзпалително и регенеративно свойство.

Използвана по правилния начин, билката ехинацея пречиства кръвта и лимфната система, като възпрепятства развитието на стафилококи, на стрептококи и други вируси, сред които грипни и такива, които водят до появата на херпес.

 

Наред с това, ехинацея се използва и за лечението на рани и повърхностни наранявания, за премахване на херпеси. Помага и при уринарни и респираторни инфекции, като едновременно с това намалява болката в гърлото, кашлицата и синузита, ако такъв е налице.

 

Лечение с ехинацея се препоръчва и при вагинит, уртикария и обрив, при възпалени венци, цистит и язва на стомаха.

В зависимост от здравословното състояние на пациента и от това какво е конкретното му оплакване, лечението с ехинацея се прилага под формата на тинктура, на прясно добит от листата сок, на чай или мехлем.

От особено значение обаче е да се обърне внимание на факта, че при хора, страдащи от туберколоза, от множествена склероза, алергии, както и при бременни жени, приемът на билката не се препоръчва.

Ехинацея за издръжлива имунна система
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *