Ехинацея за издръжлива имунна система

Ехинацея стимулира имунната система

Билката ехинацея се среща в разнообразие от видове, но само три от тях имат ясно изразени полезни свойства. Затова билкарите препоръчват ако не сте уверени в познанията си, най-добре да си я набавяте от специализирани магазини.

Ехинацея е многогодишно растение, от което с лечебна цел се използват стъблото, листата и венчелистчетата.

Най-често билката се препоръчва като мощен имуностимулатор, който едновременно с това има и противъзпалително и регенеративно свойство.

Използвана по правилния начин, билката ехинацея пречиства кръвта и лимфната система, като възпрепятства развитието на стафилококи, на стрептококи и други вируси, сред които грипни и такива, които водят до появата на херпес.

 

Наред с това, ехинацея се използва и за лечението на рани и повърхностни наранявания, за премахване на херпеси. Помага и при уринарни и респираторни инфекции, като едновременно с това намалява болката в гърлото, кашлицата и синузита, ако такъв е налице.

Демир бозан билки за бъбреци

 

Лечение с ехинацея се препоръчва и при вагинит, уртикария и обрив, при възпалени венци, цистит и язва на стомаха.

В зависимост от здравословното състояние на пациента и от това какво е конкретното му оплакване, лечението с ехинацея се прилага под формата на тинктура, на прясно добит от листата сок, на чай или мехлем.

От особено значение обаче е да се обърне внимание на факта, че при хора, страдащи от туберколоза, от множествена склероза, алергии, както и при бременни жени, приемът на билката не се препоръчва.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *